avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intrebare:Durata mandatului asociatului unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intrebare:Durata mandatului asociatului unic

De fiecare daca cand ma duc la ONRC Timisoara si cer rezolvarea unei probleme ..mi se face obiectia cum ca in actul constitutiv al societatii nu este prevazuta durata mandatului asociatului unic. Intrebarea mea este referitoare la urmatoarea problema- in anul 1994 cand s-a infiintat societatea s-a precizat ca e constituita pt o perioada nelimitata dar nu s-a facut nici o referire la durata mandatului asoc unic.De cand si pana unde s-a introdus prevederea asta? Sau ce sa intele eu nepriceputeanu?!??!?!?!!? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 13:53, 6 Ianuarie 2017
Asociatul nu are mandat. El e asociat fie pana isi cesioneaza partile sociale fie pana societatea isi inceteaza existenta.

Administratorul are mandat, care intr-adevar trebuie prevazut in actul constitutiv.
Trebuie precizata durata mandatului administratorilor la SA.
La SRL, daca nu se specifica durata acestuia in act constitutiv, se intelege ca e pana la revocare.
Va multumesc pt raspunsuri. Totusi e SRL si mi s-a cerut sa specific printr-o hotarare durata asoc unic. Asa a zis d-nul referent...si cel de-al 2lea la care m-am prezentat..
Scuze mari~este vorba de administrator , dupa cum am fost si corectata. Srl are aceeasi pers la asoc unic si admin. Scuze pt nepricepere. stiu ca e o diferenta mare.
Atunci fa un act aditional in care sa specifici ca mandatul este pe durata nedeterminata, pana la revocare, desfiintare SC, lichidareSC, deces, etc.

Alte discuții în legătură

Administrator s.a caprice caprice Buna ziua, as avea si eu o intrebare, exista diferente intre un administrator de S.A si cel de S.R.L? De exemplu sunt remunerati in aceleasi conditii? (vezi toată discuția)
Administrator Booksy Booksy Sotul meu este angajat la o firma cu contract de munca in functia de director general si apare si in actul constitutiv ca administrator. El vrea sa plece din ... (vezi toată discuția)
Mandat de administrator expirat LORENA_99 LORENA_99 ce este de facut si cum se face, in cazul in care mandatul administratorului unui srl a expirat?administratorul este si asociat unic si director general (vezi toată discuția)