avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intrebare:Durata mandatului asociatului unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intrebare:Durata mandatului asociatului unic

De fiecare daca cand ma duc la ONRC Timisoara si cer rezolvarea unei probleme ..mi se face obiectia cum ca in actul constitutiv al societatii nu este prevazuta durata mandatului asociatului unic. Intrebarea mea este referitoare la urmatoarea problema- in anul 1994 cand s-a infiintat societatea s-a precizat ca e constituita pt o perioada nelimitata dar nu s-a facut nici o referire la durata mandatului asoc unic.De cand si pana unde s-a introdus prevederea asta? Sau ce sa intele eu nepriceputeanu?!??!?!?!!? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 13:53, 6 Ianuarie 2017
Lege nr. 31/1990(r2)
Art. 197. - (1) Societatea este administrată de unul sau mai mulţi administratori, asociaţi sau neasociaţi, numiţi prin actul constitutiv sau de adunarea generală.
(2)…….
(3) Dispoziţiile art. 75, 76, 77 alin. (1) şi 79 se aplică şi societăţilor cu răspundere limitată.

Art. 77. - (1) Asociaţii care reprezintă majoritatea absolută a capitalului social pot alege unul sau mai mulţi administratori dintre ei, fixându-le puterile, durata însărcinării şi eventuala lor remuneraţie, afară numai dacă prin actul constitutiv nu se dispune altfel.


Exista deci un temei legal in baza caruia poate fi solicitata precizarea DURATEI MANDATULUI. (ca atare cel care a cerut-o nu era chiar dus cu pluta). Durata mandatului poate fi preciyată printr-un numar de ani, sau daca nu o scriu ca fiind nelimitata, dar o scriu.


Acum, ce m-a deranjat pe mine a fost ca la un RC (nu in Bucuresti) nu voiau nici cuvantul nelimitat, ci o tineau intr-una sa le scriu durata. Aici m-am certat cu ei pentru ca in final, vazand ca o tin pe a mea sa recunoasca ca ei aveau un program unde, la durata mandatului nu aveau decat 2 casute si n-aveau cum sa scrie cuvantul nelimitat. Atunci le-am spus scrieti fratilor 99 ani. Si am certificate constatatoare cu 99 ani durata mandatului de administrator.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2008
romascanu, moderator
romascanu a scris:
Exista deci un temei legal in baza caruia poate fi solicitata precizarea DURATEI MANDATULUI. (ca atare cel care a cerut-o nu era chiar dus cu pluta). Durata mandatului poate fi preciyată printr-un numar de ani, sau daca nu o scriu ca fiind nelimitata, dar o scriu.

De-acord. De altfel, nici nu vad de ce sa ai obligatia de a mentiona durata la SA dar la SRL nu... tot administratori sunt.

Acum, ce m-a deranjat pe mine a fost ca la un RC (nu in Bucuresti) nu voiau nici cuvantul nelimitat, ci o tineau intr-una sa le scriu durata.

Ce mai zici de "nu nelimitat, NEDETERMINAT!" ?!? (in Bucuresti) Asta da diferenta...
Romy a scris:

Daca n-ar fi incompetenti nu ar fi simpli functionarasi cu leafa dupa buget, Coane Fanica :)):)):)):)):)):))

Cand spui asa ceva nu cred ca e ceva corect si fair play. Sau nu avem totusi niste principii?
La asta ma refeream, Romascanu.
Asa am eu la contractul de comodat pentru sediul social 99 ani ORC Bucuresti. Nu au acceptat perioada nelimitata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator s.a caprice caprice Buna ziua, as avea si eu o intrebare, exista diferente intre un administrator de S.A si cel de S.R.L? De exemplu sunt remunerati in aceleasi conditii? (vezi toată discuția)
Administrator Booksy Booksy Sotul meu este angajat la o firma cu contract de munca in functia de director general si apare si in actul constitutiv ca administrator. El vrea sa plece din ... (vezi toată discuția)
Mandat de administrator expirat LORENA_99 LORENA_99 ce este de facut si cum se face, in cazul in care mandatul administratorului unui srl a expirat?administratorul este si asociat unic si director general (vezi toată discuția)