avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale administrator s.a
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

administrator s.a

Buna ziua, as avea si eu o intrebare, exista diferente intre un administrator de S.A si cel de S.R.L? De exemplu sunt remunerati in aceleasi conditii?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:15, 24 Martie 2011
nu exista mari diferente. Cei din SA sunt numiti de adunarea generala a actionarilor (consiliul de administratie) pe un mandat stabilit de acestia... mai riguroasa treaba.
Remuneratia... pai aia e stabilita tot de asociati/actionari.. si in functie de lichiditatile firmei... Raspunderea e aceeasi... prea multe diferente nu sunt. Insa, ca avocat, agreez ideea de SRL. e mai simpla treaba si mult mai accesibila.
Mandatul administratorilor la SA are o durata de maximum 4 ani dar pot fi reeligibili, la SRL mandatul administratorilor poate fi stabilit pe o perioada nedeterminata. Si intr-un caz si in altul prin actul constitutiv sau prin AGA li se fixeaza puterile, durata insarcinarii si remuneratia.
si la srl tot 4 ani are... s-au mai modificat treburile... cititi legea societatilor
Dati-mi va rog temeiul legal daca sustineti ca si la SRL mandatul este de 4 ani. Eu vi-l dau: art. 197 din Legea nr. 31/1990a societatilor comerciale, republicata care spune asa:
(1) Societatea este administrată de unul sau mai mulţi administratori, asociaţi sau neasociaţi, numiţi prin actul constitutiv sau de adunarea generală.
(2) Administratorii nu pot primi, fără autorizarea adunării asociaţilor, mandatul de administrator în alte societăţi concurente sau având acelaşi obiect de activitate, nici să facă acelaşi fel de comerţ ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sancţiunea revocării şi răspunderii pentru daune.
(3) Dispoziţiile art. 75, 76, 77 alin. (1) şi 79 se aplică şi societăţilor cu răspundere limitată.
(4) Dispoziţiile privitoare la administrarea societăţilor pe acţiuni nu sunt aplicabile societăţilor cu răspundere limitată, indiferent dacă sunt sau nu supuse obligaţiei de auditare.
Evident ca nici la art. 75, 76, 77 alin. (1) şi 79 din aceeasi lege nu se specifica faptul ca durata mandatului administratorilor in cazul SRL este de maximum 4 ani.
Cumuland cele de mai sus cu principiul ,, ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus" rezulta faptul ca durata mandatului la SRL se poate stabili pe termen nelimitat.
bun, dar in ceea ce priveste asigurarule sociale, sau plata catre CAS pt administratorul SA se face la fel?

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functii cata8 cata8 Un asociat unic la un SRL poate sa-si infiinteze un II?:sorry: (vezi toată discuția)
Administrator? liviu2005 liviu2005 un expert contabil asociat si administator in societatea sa de expertiza , poate sa mai fie administrator la 3 societati comerciale afiliate ,( au acelasi ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala ? cotmro cotmro Poate fi cineva administrator la 2 firme cu acelasi obiect de activitate ? (contabilitate , expertize contabile) Se poate considera concurenta neloiala acest ... (vezi toată discuția)