avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis

se poate da o sanctiune (ex. retinere sau anulare permis de conducere ) fara a se intocmi proces verbal - ci doar dovada
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 11:38, 29 Noiembrie 2010
Avand in vedere faptul ca retinerea sau anularea permisului este o sanctiune complementara, nu se poate da fara sanctiunea principala ( amenda ).
Trebuie sa vi se incheie pvcc obligatoriu cu amenda sau avetrisment ca sanctiune principala daca vi se retine permisul.
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2010
ContSters158230, utilizator
eurosped_cenean a scris:

se poate da o sanctiune (ex. retinere sau anulare permis de conducere ) fara a se intocmi proces verbal - ci doar dovada

Daca fapta pentru care v-a fost retinut permisul s-a incadrat ca infractiune si este urmarita penal, (alcoolemie peste 0,80 sau accident cu victime), se procedeaza initial la retinerea permisului (se elibereaza dovada cu sau fara drept de circulatie) si intocmirea dosarului de cercetare penala.
Dupa rezolutia parchetului, in functie de aceasta se intocmeste si PV.
Dar atentie, PV nu poate fi intocmit dupa 6 luni de la fapta, sau de un an daca fapta a fost cercetata penal.
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2010
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat EugenBu EugenBu Buna ziua. La data de 09.11.2009 am fost implicat intr-un accident rutier in care am accidentat foarte usor pe trecerea de pieton un tanar. Imediat l-am ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere dupa accident cu vatamare corporala jorge jorge Buna ziua. Am o mare nedumerire legata de suspendarea permisului de conducere dupa un accident cu vatamare corporala, care se va incheia prin NUP(mai putin ... (vezi toată discuția)
Cum cotest un pv intocmit in urma unui accident cu victime? denisa_m denisa_m Buna ziua, in luna ianuarie 2009 am fost implicata intr-un accident \"soldat cu victime\". Initial i-a fost luat permisul celuilalt sofer, apoi el a primit ... (vezi toată discuția)