avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la intimitate... in timpul serviciului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la intimitate... in timpul serviciului

X-( In cazul in care jobul de casier este supervizat de o camera video.... care sunt drepturile mele ca si angajat? Sincer poate chiar trebuie sa ma scarpin... si nu pot din cauza acestei camere video. Ideea este... cred ca am totush dreptul la oarecare intimitate chiar daca sunt intr-o camera cu un seif plin cu bani.
Presupun ca aceasta camera trebuie sa filmeze spatiul unde se afla seiful si usa de acces in casierie, nu si pe mine. Este foarte stresant sa stai 12h cu obiectivul atzintit inspre tine. Ce prevederi legale sunt referitor la aceste aspecte de supraveghere? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 14:38, 4 Martie 2008
Pariu ca ai semnat in contractul de munca ca renunti la acest drept... oricum la WC ai cata intimitate vrei...
Squid a scris:

X-( In cazul in care jobul de casier este supervizat de o camera video.... care sunt drepturile mele ca si angajat? Sincer poate chiar trebuie sa ma scarpin... si nu pot din cauza acestei camere video. Ideea este... cred ca am totush dreptul la oarecare intimitate chiar daca sunt intr-o camera cu un seif plin cu bani.
Presupun ca aceasta camera trebuie sa filmeze spatiul unde se afla seiful si usa de acces in casierie, nu si pe mine. Este foarte stresant sa stai 12h cu obiectivul atzintit inspre tine. Ce prevederi legale sunt referitor la aceste aspecte de supraveghere? Va multumesc.

Poti sa te scarpini cat vrei cu conditia sa nu te dezbraci :)) si sa nu te scarpini prin seif.
nu ai nici un fel de prevederi legale.:))
Lasand gluma pot spune ca legal dreptul la intimitate se rezuma la indmisibilitatea camerelor de filmat in toalete si cam atat. Nu se pune problema asigurarii intimitatii la locul de munca unde se face altceva decat sa te scarpini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere la locul de munca silvias silvias Am si eu o intrebare : Daca este legal ca angajatorul sa puna camere de luat vederi in birourile angajatiilor ? Si daca exista un cadru legal care sa ... (vezi toată discuția)
Referitor supraveghere video in lift asoc. de propr. lavinic lavinic Am montat camere de supraveghere (cu contract firma autorizata), obtinand intai semnatura majoritatii proprietarilor din asociatia de proprietari.Camerele au ... (vezi toată discuția)
Supravegherea angajatilor doinitahartagan doinitahartagan Buna seara. Sunt angajata ca agent de securitate la o firma . Obiectivul unde imi desfasor activitatea are camere video. Nu am fost informata de la bun inceput ... (vezi toată discuția)