avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... REFERITOR SUPRAVEGHERE VIDEO IN LIFT ASOC. DE PROPR.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

REFERITOR SUPRAVEGHERE VIDEO IN LIFT ASOC. DE PROPR.

Am montat camere de supraveghere (cu contract firma autorizata), obtinand intai semnatura majoritatii proprietarilor din asociatia de proprietari.Camerele au fost postate astfel: 1) in exterior deasupra scarilor de intrare in imobil,
2) in interior, pe holul de la avizier,
3) in interior pe holul mare cu scarile care duc inspre etajele sup.
4) in interiorul liftului.
Precizez ca suntem un imobil cu patru scari a 55apt/scara., si am obtinut acest contract gratis, ca bonus ptr. contractul ptr. interfon.Camerele de supraveghere nu sunt pozitionate pe usile proprietarilor.
Avem Notificare cu numar de inregistrare legala la ANSPDCP.
Atentie:la una din scari, dupa ce o doamna a intrat in lift, imediat cineva care fusese ascuns dupa un colt a tras de usa liftului si a intrat in lift, atacand-o cu un cutit si jefuid-o pe doamna respectiva.Noroc ca cineva a auzit strigatul de disperare si a intervenit!Cazul este inregistrat la Politia Sectorului 1 de unde au venit imediat politistii la solicitarea prin 112.
Doamna are si astazi crize de atac de panica , desi s-a mutat din acest imobil din motive lesne de inteles.
Unul din chiriasi(banuim, deoarece nu ni s-a spus CINE SI CE A RECLAMAT!) a facut sesizare la ANSPDCP.
In urma controlului de la ANSPDCP ni s-a interzis sa folosim camera din lift, cu motivatia :camerele de supraveghere sunt in numar excesiv, iar in lift este un spatiu interpretat .
Un grup de reprezentanti ai Asoc. de proprietari in frunte cu un avocat am mers in audienta.Ni s-a recomandat sa facem un demers depus la registratura.Demersul a fost conceput si depus de catre avocatul nostru.
Raspunsul ce l-am primit in scris a fost identic cu cel de mai sus, cu referire la un articol unde liftul era asimilat cu cabina de proba, cabina de dus, cabina wc, si altele, unde trebuie sa se asigure intimitatea individului. Cuvantul lift a fost interpretat a se gasi in enumeratia "si altele" caci nu era scris in mod evident si de netagaduit.
Proprietarii ne cer sa facem ceva, sa le asiguram securitatea in lift, deoarece traiesc cu teama permanenta, plus ca la TV, arata cazuri identice cu ce s-a intamplat la noi.
Cunoasteti cum sa procedam?Multumim.
a
Cel mai recent răspuns: lavinic , utilizator 22:22, 26 Aprilie 2015
In conditiile in care exista camere pe caile de acces,este evident ca acestea inregistreaza toate persoanele care intra in imobil-inclusiv in lift
Suplimentar ,daca 2 raspunsuri ale ANSPDCP,au concluzionat si "interzis sa folosim camera din lift, cu motivatia :camerele de supraveghere sunt in numar excesiv, iar in lift este un spatiu interpretat ",aveti mici sanse sa invocati temei legal pentru mentinere camera supraveghere si in lift
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2015
ynocentta, utilizator
Daca tot aveti camerele video montate in lift, eu zic, desi nu dau asemenea sfaturi in mod obisnuit, si ati avut asemenea incidente, sa va faceti ca ploua si sa ignorati reclamatia chiriasului si raspunsul dat de autoritate, tot asa cum legea se face ca ploua fata de nevoile indreptatite si stringente ale oamenilor.

"Si altele" nu e un obiect identificat concret, asa ca puteti si dv. sa interpretati ca nu ar fi lift, tot asa cum cei de la autoritatea in domeniu interpreteaza ca ar fi lift. ;)
Chestia cu intimitatea individului este hilara deoarece oamenii in lift nici nu se dezbraca, nici nu-si fac nevoile, nici nu se spala, asta daca nu cumva autoritatile noastre populate de oameni cu gandire SF nu se gandesc ca intre timp lifturile au capatat si aceasta intrebuintare.
Stiam ca nu se permit montarea camerelor in lift, dar o asemenea interpretare nu mi-a dat prin minte ca ar putea fi rostita de cineva. Eu ma gandeam ca poate oamenii au nevoie de spatiu intim in lift pentru scarpinat in locuri mai ascunse sau pentru scobitul in nas si, nah, trebuie sa-i asiguram omului aceste nevoi stringente in pofida pericolelor reale de a fi atacati in lift.
Mare ti-e gradina, Doamne, si multi "necajiti" (vezi slabi de minte) se plimba prin ea. Traim vremuri pe invers.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2015
elga50, moderator
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociație de proprietari este legal să montăm o cameră de ... Președinta Președinta Asociație de proprietari este legal să montăm o cameră de luat vederi in lift . Care sunt condițiile și legea dacă ne permite . Va mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Camere supraveghere montate fara asociatie proprietari. buna ... Raducu11 Raducu11 Camere supraveghere montate fara asociatie proprietari. Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 20 apartamente. De curand s-au montat camare de ... (vezi toată discuția)
Camera de supraveghere betton betton ce pot face in situatia in care un vecin a montat o camera de supraveghere in spatiul comun (casa scarilor)? mentionez ca aceasta camera este indreptata spre ... (vezi toată discuția)