avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... am un credit imobiliar in valuta restant la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

am un credit imobiliar in valuta restant la banca

desi cu multe eforturi vreau sa platesc suma restanta iar banca si firma care recupereaza creditul arunca pisica de la unu la altu si nu da nimeni nici macar o informatie scrisa si abea raspund la telefon . care sunt solutiile sa pot achita si unde trebue sa ma adreses ca nu vreau sa imi vanda casa la licitatie ? va multumesc anticipat pt raspuns
Pai solicitati de la banca cat aveti de platit pentru a rambursa creditul in totalitate daca nu v-au vandut creditul unei firme de recuperari creante.
Normal sunt obligati sa va notifice daca v-au vandut creanta unei firme de recuperari.
Mergeti pana la banca si vorbiti cu cineva un consilier ceva ca va poate da sfaturi bune.
scz ! eu nu sunt in tara dar am sunat la banca si acestia au vandut unei firme cee collect romania si am trimis un fax in care eu ma angajez sa achit un avand de ... iar diferenta sa o comunice ei sa stie ce suma este exact de achitat . ei spun ca nu pot sa imi trimita asa ceva . este normal ? ei imi spun sumele doar prin telefon .iar contul in care trebue sa depun este tot contul in care depuneam de obicei banca nu stie ce sa faca si cum ,chiar astazi am sunat la ei si miau spus sa sun la firma de recuperat ,firma de recuperat nu vrea sa imi dea scris nimic . ce pot sa fac si cum ? va multumesc
guz_marian a scris:

total ei spun de 13800 euro . eu am sa dau un avans de 5500 euro iar diferenta in maxim 15 zile . dar nu stiu exact diferenta si sa fiu sigur ca daca eu achit aceste sume sa nu ma trezesc zi cu casa scoasa la licitatie si cu banii dati


Va rog frumos sa nu mai scrieti mesaje consecutive.Accesati optiunea editare si completati mesajul deja postat, daca nu a mai postat nimeni, intre timp.

Toate "suplimentele"...adaugate la creditul intial (penalitati/taxe/dobanzi) care exced contractului de credit nu sunt legale si trebuie sa formulati o contestatie la executare pe acest aspect, in situatia in care veti fi executat.

Pana atunci, comunicati sociatatii bancare/societatii de recuperari creante o notificare prin care, le solicitati, sa va transmita baza/temeiul legal pentru toate sumele/suplimentare-dupa caz, solicitate.

Pentru a va putea fi opozabila cesiunea de creanta, trebuia sa primiti notificare in acest sens dar am inteles faptul ca, ati trimis un fax, prin care v-ati luat angajamentul ...sa platiti un avans...deci implicit, ati luat la cunostinta/acceptat cesiunea creantei...

In mod normal, va trebui sa achitati aceleasi sume ca si pana acum, conform graficului de rambursare.

Semnalati ANPC-ul cu privire la aceasta situatie si asteptati raspuns.transmiteti societatilor in cauza ca asteptati raspunsul ANPC-ului, insa...achitati ratele corespunzatoare, creditorului.

Obs.Daca creditul a fost declarat scadent, datorita neplatii a mai multe rate, situatia este chiar complicata si se impune sfatul concret al unui specialist in domeniu.
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da banca in judecata? danhof danhof Buna ziua, Nu stiu daca problema mea se incadreaza la acest capitol,dar nu am stiut sa o incadrez in alta parte. Am luat un credit de la o banca in 2005, ... (vezi toată discuția)
Recuperari norbi28 norbi28 salut fratilor ,ajutatima va rog Am luat un credit de la bcr de nevoi personale nu am platit din cauza situatiei financiare vreo trei luni ,dupa care cind am ... (vezi toată discuția)
Credit cesionat de banca unei societati recuperare debite oana_81 oana_81 Am vazut cateva subiecte despre firmele recuperatoare. si eu sunt in aceeasi situatie. am un credit ipotecar la o banca, acestia m-au vandut catre support ... (vezi toată discuția)