avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinere firma cu activitate comerciala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinere firma cu activitate comerciala

Buna ziua,

exista vreo reglementare privitor la plata intretinerii de catre o firma care isi desfasoara activitatea intr-o scara de bloc? In cazul nostru este vorba despre un coafor cu 8 angajati. Cate persoane ar trebui trecute la intretinere?

Exista vreo regula in acest sens?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 19:12, 29 Martie 2008
Din cate stiu eu, nu. Poate exista o reglementare pe plan local (Hotarare de Consiliu Local) sau o hotarare a Asociatiei de proprietari.
Sunt prevederi referitoare la numarul de persoane care se trec la calculul platii de intretinere (daca intr-un apartament functioneaza o societate, probabilitatea este ca acolo nu locuieste nicio persoana insa la intretinere e normal sa treaca un numar de persoane pentruy stabilirea cheltuelilore de intretinere) probabil in H.G. 400/2003
HG nr.400/2003 a fost abrogata prin HG nr.1.588 din 19 decembrie 2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari (Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 18/01/2008 ).
In Hotarare sunt prevazute :
- modul de repartizare a cheltuielilor pe numar de persoane
- modul de repartizare a cheltuielilor pe cota-parte indiviza de proprietate
- modul de repartizare a cheltuielilor pe beneficiari
- Repartizarea cheltuielilor de alta natura



Nu este o reglemantare privind nr. de prsoane ce vor fi trecute la intretinere, totul depinde de Asociatia de Proprietari.
Multumesc mult pentru raspunsuri.

Neexistand reglementare in acest sens, presupun ca sunt moduri diferite in care sunt trecute la intretinere firmele.

Am auzit ca in unele locuri se taxeaza dublul persoanelor/angajatilor care isi desfasoara activitatea in locatie? Ati mai auzit si de alte modalitati?

Cheers!

Alte discuții în legătură

Sponsorizare fond de reparații Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu La parterul blocului este în chirie o firma tip CAZINOU, care urmează sa primească avizul de funcționare . Pentru aceasta, firma solicita avizul ... (vezi toată discuția)
Consum apa anissia anissia Buna ziua, am cateva probleme sau dileme pe care as vrea sa le solutionez. La o scara de bloc cu 13 apartamente 3 apartamente sunt contorizate la apa, 2 ... (vezi toată discuția)
Firma- taxe pentru sediu social mova mova Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca asociatia de proprietari sa perceapa taxe lunare(200 ron) pentru o firma cu sediu social in bloc. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)