avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale SRL

Buna ziua,

Am urmatoarea problema: am semnat un contract de cesiune parti sociale, decizia asociatului unic si proces verbal de predare-primire prin care am cedat 100% din partile sociale unei alte persoane.

Desi au trecut deja vreo 15 zile de la intocmirea acestor acte, respectiva persoana inca nu a depus actele la ONRC, ceea ce ma face sa ma ingrijorez mult.

Imi puteti spune va rog in ce moment inceteaza drepturile si obligatiile asociatului unic si administratorului curent? La semnarea contractului de cesiune, la depunerea la onrc sau cand?

De asemenea, eu corect din fire, am predat toate actele firmei imediat ce am semnat contractul de cesiune. Eu insa nu am inca drept dovada decat procesul verbal de predare primire in original, celelalte acte inca fiind la avocat pentru depunere la ONRC.

Ma puteti sfatui va rog ce trebuie sa am eu la mana ca sa fiu acoperit si sa-mi pot lua grija. De asemenea, care este perioada de depunere la ONRC a mentiunii?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: userSRL , utilizator 19:57, 22 Martie 2008
Cesiunea produce efecte fata de terti numai de la data înregistrării în Registrul Comerţului
vistarom a scris:

De asemenea, eu corect din fire, am predat toate actele firmei imediat ce am semnat contractul de cesiune. Eu insa nu am inca drept dovada decat procesul verbal de predare primire in original, celelalte acte inca fiind la avocat pentru depunere la ONRC.


Luati legatura cu acest avocat, desi nu trebuia sa fi fost atat de "corect" incat sa nu aveti si dvs. cate un exemplar din toate actele semnate cu ocazia acestei cesiuni.
Eu cand plec la RC nu plec cu toate actele dupa mine ci numai cu exemplarele necesare pentru inscrierea mentiunii, restul actelor aflandu-se in posesia celor care au semnat ca se afla in posesia cate unui exemplar. (ca doar de-aia se respecta regula multiplului exemplar).
Da dar fata de terti, cesiunea isi produce efectele de la publicarea in M. Of.:))
Total de acord cu Av. Romascanu

Cereti de la avocat cate un exemplar original de pe acte si staruiti sa inscrie mentiunea

Daca nu, poti cere noului asociat sa inscrie mentiunea la registru.

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Stie cineva ce formulare orc imi trebuie completate pentru cesiune parti sociale de la asociat unic catre alt asociat unic, revocare administrator ... (vezi toată discuția)
Cesiune Alexandru Arsu Alexandru Arsu Buna seara, Intampin urmatoarea problema: Se da un SRL cu asociat unic si 4 persoane implicate in aceasta poveste. A este primul asociat. Pe 01.05 acesta ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale Cristina Vasile Cristina Vasile La un srl, cei doi asociati din care unul este si administrator vor sa cesioneze partile sociale unei terte persoane care sa fie asociat unic si ... (vezi toată discuția)