avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... oare poate sa mi ia copilul???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

oare poate sa mi ia copilul???

am o fetita de 1 an si 6 luni,cand avea o luna tatal sau ne a parasit.apoi a inceput sa mi dea mesje ca o sa imi ia copilul ca a consultat un avocat si poate...de atunci m am mai intalnit cu el pe strada de 2 ori si se uita la copil 2 secunde si pleca.Acum a inceput maicasa sa ameninte ca mi ia copilu.Eu stiu ca nu poate si cred ca ameninta fara a se tine de cuvant,dar as vrea sa stiu ce drepturi ar avea tinand cont ca nu ia dat nici 1 ban ,nici o jucarie,sau sa i cumpere vrun medicament?sau ce ar trebui sa fac eu?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gargaritarita , utilizator 20:08, 29 Noiembrie 2010
ati fost casatorita cu tatal fetitei? apare numele tatalui in certificatul de nastere al copilului?
Daca in certificatul de nastere al copilului nu apare numele tatalui va fi destul de complicat si va dura ceva timp un eventual proces ca sa poata obtine custodia copilului - sansele lui sunt ff. mici.
Daca numele tatalui este deja trecut in certificatul de nastere un eventual proces ar dura mai putin.
Oricum, si intr-un caz si in altul sansele tatalui de a obtine custodia fetitei sunt foarte mici avand in vedere dezinteresul lui fata de copil.
Sa va ia copilul este foarte greu,dar nu imposibil.Trebuie sa demonstreze ca este in interesul superior al copilului ca ii este mai bine cu el decat cu dvs.Va poate acuza de rele tratamente aplicate minorului,asta insemnand psihice,fizice sau materiale.Banuiesc ca este foarte greu sa demontreze toate astea.Nu ignorati amenintarile dar nici nu va speriati.Luati toate masurile de precautie sa nu va poate acuza de ceva.Ce statut aveti dvs. si copilul fata de el?Intreb pentru ca, daca copilul va este incredintat dvs.poate cere in instanta program de vizitare.Sa nu fiti de acord cu ce va propune el,sa incercati sa obtineti minim din cat se poate accepta.Un copil nu se castiga cu amenintari!
copilul este recunoscut dar nu am fost casatoriti legal.sa mai specific cateva aspecte:nu am facut nimic pentru a mi fi incredintat copilul,el aplecat si totul a ramas asa.eu pot dovedi ca copilul nu poate avea un viitor mai bun cu el,lasand la o parte aspectul financiar ar fi persoanele din jurul lui (parinti),maicasa cred k este
"sarita de pe fix" as putea cere anumite investigatii,vecini lui mi ar putea fii martori ca nu ar fi instare sa creasca copilul.mama lui imi zicea ca nu tr sa am grija chiar asa de mult de un copil ca el creste si prin santuri mai mancat mai nemancat.sa demonstreze ca eu i am facut rau copilului nu ar avea cum.poate doar ileal.dar ce ar tr sa fac?ce masuri de precautie sa iau?
trebuie sa promovati o actiune in instanta pt incredintare minor. va e necesara o hotarare in acest sens, sa nu depindeti de tata sa-si dea acordul cand e vb de copil .
cereti si pensie alimentara, ca e dreptul copilului.
in privinta incredintarii, nu va faceti griji, in conditiile expuse de dvs, nu i se va incredinta copilul tatalui. cred ca nici el nu-l vrea
Daca nu promovati o actiune in instanta asa cum a postat colega gi_jane2 o sa depinde mereu de el.Cand vi se va incredinta copilul nu mai aveti nicio problema daca vreti sa iesiti cu copilul din tara etc.
Probabil ca va ganditi ce va asteapta in urma declansarii acestui proces.Nu va speriati.Demonstrati ca aveti conditii de locuit, ca aveti venituri cu ce sa intretineti copilul,pe cat posibil luati caracterizari de la serviciu ca sunteti o persoana onesta.Dvs.trebuie sa demonstrati instantei ca nicio clipa coplilul nu va avea de suferit daca va este incredintat,ca va ocupati numai dvs.de cresterea lui nu si tatal.

Alte discuții în legătură

Tata nerecunoscut danielaale danielaale Din precautie, nu l-am trecut pe tatal fetitei mele pe cerrificatul de nastere, are comportament agresiv si nu face nimic sa echilibreze relatia pentru binele ... (vezi toată discuția)
Divort ciobanuma@yahoo.com ciobanuma@yahoo.com In cazul in care solicit ajutorul parintilor pentru a ma sustine financiar pana imi voi gasi un loc de munca , ce sanse a-si avea de-a castiga custodia ... (vezi toată discuția)
Custodia unui copil minor... ella_80 ella_80 Cum pot proceda pentru a obtine custodia fiicei mele in varsta de 5 ani? De 4 ani fata locuieste cu bunica din partea tatalui acesta nefiind tatal ei ... (vezi toată discuția)