avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penalitati aferente facturilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penalitati aferente facturilor

Buna ziua,
in cadrul societatii exista facturi emise catre un client ce nu au fost incasate.
Putem percepe penalitati ( sa facturam penalitati)?
MENTIONEZ CA NU EXISTA UN CONTRACT SI NICI PE FACTURI NU ESTE STIPULAT CA SE PERCEP PENALITATI.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabriela f constantin , utilizator 11:29, 30 Noiembrie 2010
Daca nu aveti in contract specificat clar faptul ca percepeti penalitati de intarziere pentru neplata facturilor si in ce cuantum nu puteti cere penalitati.
nu puteti percepe penalitati decat in cazul in care exista un contract semnat, si daca in acel contract este expres prevazut percepereade penalitati si cuantumul (.....%/zi inatriere) acestora.
Dar in cazul in care aveti facturi neincasate la scadenta puteti solicita dobanda legala, calculata la nivelul de referinta al BNR

Va multumesc pentru raspuns.
imi puteti da mai multe detalii despre aceasta dobanda legala?
suma pe care ar trebui sa o recuperez e cam de 39000 si 5000 facturate de pe 2 societati diferite ale mele.
Astept raspunsul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod calcul penalitati OANA GORAN OANA GORAN am facturi neplatite, as vrea sa recuperez suma dar si penalitatile, cum calculez aceste penalitati?? aveti vre-o formula?? (vezi toată discuția)
Procent penalitati pentru neplata factura sc gerom trans sa sc gerom trans sa Buna ziua, Am un client caruia I-am prestart serviciu de transport conform comanda dar care nu a achitat factura la data scadenta si vreau sa-i fac o factura ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru institutiile publice drnbrc drnbrc Buna ziua, As dori sa stiu, daca se poate, daca o institutie publica poate fi obligata sa plateasca penalitati de intarziere (pentru neplata facturii) in ... (vezi toată discuția)