avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Procent penalitati pentru neplata factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Procent penalitati pentru neplata factura

Buna ziua,
Am un client caruia I-am prestart serviciu de transport conform comanda dar care nu a achitat factura la data scadenta si vreau sa-i fac o factura pentru penalitati.
Intrebarea este cat pot sa pun procent pe zi la penalitati si daca legal am voie avand in vedere ca nu este stipulat in comanda faptul ca pot percepe penalitati in caz de neplata.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 21:13, 29 Noiembrie 2014
Daca nu sunt stipulate clauze de penalitati aveti dreptul sa pretindeti dobanda legala in caz de intarzieri. Scadenta facturii reiese de undeva?
nu este trecuta scadenta,intelegerea este verbal dar stiu ca limita este de 30 zile de la facturare.Si imi spuneti si cat este dobanda legala/(cumva 2.75%+8)
Vedeti Legea 72 din 2013 privind măsurile pentru combaterea întârzierii în executarea obligaţiilor de plată a unor sume de bani rezultând din contracte încheiate între profesionişti şi între aceştia şi autorităţi contractante

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari si recuperare bani partener intracomunitar teodorescu madalina teodorescu madalina Buna ziua, Am o situatie pe care nu stiu cum sa o abordez din punct de vedere legal. In urma unui contract de prestari cu o firma intracomunitara am emis ... (vezi toată discuția)
Penalitati intarziere client Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog cum se calculeaza penalitatile de intarziere? Avem facturi stinse partial si altele neachitate deloc. procentul de 0,15% se ... (vezi toată discuția)
Penalizari intarziere plata user007 user007 Buna ziua, am cateva nelamuriri cu privire la noua legislatie pentru firme, daca este cineva in masura sa raspunda ar fi extrem de apreciat 1. care este ... (vezi toată discuția)