avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Penalizari intarziere plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Penalizari intarziere plata

Buna ziua, am cateva nelamuriri cu privire la noua legislatie pentru firme, daca este cineva in masura sa raspunda ar fi extrem de apreciat

1. care este cuantumul penalizarilor percepute (procent)?
2. penalizarile se aplica dupa incasarea unei facturi prin emiterea unei facturi suplimentare cu un rand de forma : penalizari conform [nr lege] sau conform contract? daca da, se percep penalizari si la neplata penalizarilor?
3. trebuie sa includ obligatoriu in toate contractele in vigoare o clauza noua pentru penalizari?
4. este prevazut in legislatie nr de zile in care un client poate achita o factura (am citit 30 zile)
5. trebuie sa trec pe facturi de acum incolo si data scandenta in acest context legal?
Cel mai recent răspuns: ContSters159316 , utilizator 14:53, 23 Octombrie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
directiva spune ca am dreptul sa aplic penalitati ,
din lege 72/2013 reiese ca am obligatia sa aplic penalitati .

pana la urma legea asta instituie sau nu o obligatie de a percepe penalitati de intarziere la plata ???????????????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penaliati intarziere ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Firma la care lucrez a platit cu intarziere facturile pentru un furnizor. Fiind suma foarte mare plata facturilor s-a facut incepand din 16.08.2008 ... (vezi toată discuția)
Procent penalitati pentru neplata factura sc gerom trans sa sc gerom trans sa Buna ziua, Am un client caruia I-am prestart serviciu de transport conform comanda dar care nu a achitat factura la data scadenta si vreau sa-i fac o factura ... (vezi toată discuția)
Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)