avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Penalitati intarziere client
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Penalitati intarziere client

Buna ziua,

Spuneti-mi va rog cum se calculeaza penalitatile de intarziere? Avem facturi stinse partial si altele neachitate deloc. procentul de 0,15% se calculeaza la valoare cu tot cu tva ?
Sunt obligata sa facturez aceste penalitati , daca da atuni factura se face fara tva si se trece neiclus in baza de impozitare ?
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 08:29, 22 August 2013
se aplica procentul stipulat in contractul dvs. la soldul( valoarea totala inclusiv tva) datorat, inmultit cu nr. de zile calendaristice de intarziere( de la data scadentei pana la data calcului dvs).Penalitatile comerciale sunt scutite de tva
Poate va ajuta si Legea 72/2013 pentru combaterea intarzierii in executarea obligatiilor de plata a unor sume de bani rezultand din contracte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procent penalitati pentru neplata factura sc gerom trans sa sc gerom trans sa Buna ziua, Am un client caruia I-am prestart serviciu de transport conform comanda dar care nu a achitat factura la data scadenta si vreau sa-i fac o factura ... (vezi toată discuția)
Mod calcul penalitati OANA GORAN OANA GORAN am facturi neplatite, as vrea sa recuperez suma dar si penalitatile, cum calculez aceste penalitati?? aveti vre-o formula?? (vezi toată discuția)
Penalitati si recuperare-contracte comerciale persoane juridice ferarri_enzo ferarri_enzo Va solicit sprijin in urmatoarea situatie; Am incheiat un contract de prestari servicii cu o persoana juridica.In contract am stipulat ca si clauza, in caz de ... (vezi toată discuția)