avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme dupa desfacerea casatoriei din culpa comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme dupa desfacerea casatoriei din culpa comuna

1.In martie 2010 am divortat ,minorul in varsta de 12 ani mi-a fost incredintat,tatal fiind obligat la plata pensiei in valoare de 250 lei lunar.Problema este ca pana acum nu a achitat nici un leu si din luna septembrie nu mai are serviciu.A avut multe cheltuieli urgente ca de ex reexaminare scoala de soferi , intretine apartamentul pe care eu l-am parasit impreuna cu baietelul cu o luna inainte de solutionarea divortului, apartament care este bun achizitionat dupa casatorie,dar de pensie alimentara nici vorba,ma duce cu vorba pt ca are "alte urgente".Ce pot face?
2.Am convenit verbal sa achitam rata la banca impreuna,contractul cu banca este pe numele ambilor insa eu sunt titular,creditul nu este ipotecar,nemaiavand salariu si avand alte urgente din septembrie nu a mai platit si banca a ajuns sa ma avizeze prin firma Coface (recuperatori de credite).Pot face mentiunea la banca sa forteze nota sa se foloseasca de bunul comun - apartamentul? Apartamentul e pus in vanzare de trei luni si din cauza pretului pe care il vrea el nu se vonde.Profita de ocazie ca rata e pe numele meu si ca nu fac galagie si nu vrea sa vanda apartamentul.Ma ameninta ca ma lasa sa incep partajul ca sa dureze 2-3 ani.Pot face mentiunea la banca sa forteze nota sa se foloseasca de bunul comun - apartamentul? sau exista o alta solutie mai rapida?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 23:14, 29 Noiembrie 2010
Faceti plangere penala pentru abandon de familie.
pacat ca sotul nu intelege sa mai lase la pret. in cazul unei vanzari la licitatie, luati destul de putin, nu se vinde aproape niciodata la pretul evaluat. datoriei i s-au adaugat penalitati si se vor adauga cheltuieli de judecata si de executare.
banii ceva raman dupa achitarea datoriei se vor imparti frateste, puteti sa executati si dvs din cota lui, pensia restanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ro_red_rosu ro_red_rosu Buna ziua, In septembrie sunt chemata pentru divort comun acord. E prima infatisare.Daca ambii suntem de acord va mai fi o alta infatisare? Vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Rambursare credit de catre codebitor ContSters228757 ContSters228757 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt codebitor la un credit incheiat cu o banca. IMPRUMUTATI sunt eu si fostul meu sot iar garanti-ipotecari sunt ... (vezi toată discuția)
Lamuriri partaj goguta10 goguta10 Buna ziua, impreuna cu sotul meu am achizitionat un apartament la care mai avem si acum credit la banca.In urma divortului de el am ramas cu copilul in acel ... (vezi toată discuția)