avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva vanzare teren + tva locuinta noua
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva vanzare teren + tva locuinta noua

Buna ziua!Am mai postat aici despre impozitul platit pe un teren intravilan vandut in luna februarie.Mai am 2 intrebari:
1.trebuie sa platesc si Tva pentru acel teren?
2.Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare cu o persoana fizica, pentru achizitionarea unui apartament intr-un bloc ce se va finaliza in noiembrie 2008.In acest precontract este stipulata suma finala.Nu este precizat nimic de eventuale mariri, plati tva, etc.Singura mentiune este ca in cazul renuntarii la precontract eu pierd avansul, iar vanzatorul imi plateste dublu avansul.In aceste conditii se va plati tva?
Proprietarul care mi-a cerut TVA (persoana fizica, cosntruieste multe blocuri-caracter continuitate) mi-a spus ca a vrut sa se inscrie ca platitor de TVA , dar i s-a cerut atestat, a zis ca nu se poate.Si, atunci, ce e de facut? Adica, eu- ca si cumparator?Sa platesc sau nu TVA-ul?
2. Am inteles ca TVA-ul se poate plati doar la suma ramasa, respectiv la ce a mai ramas, respectiv 75%?
MAi exista vreo sansa de revenire? De ce atata ambiguitate?
Se poate plati la notar suma fara TVA, pentru ca, ulterior, sa dam noi TVA separat proprietarului?
NU
Multumesc pentru raspuns, da nu am im inteles la ce ati scris "NU". Am pus mai multe intrebari, dc ati fi citit cu atentie, ati fi observat.
:">scuze
1.MAi exista vreo sansa de revenire? - NU

2. De ce atata ambiguitate? - Traim intr-o tara unde cei ce legifereaza nu neaparat si gandesc:)) (Raspunsul acesta am incercat pe cat posibil sa-l evit)

3.Se poate plati la notar suma fara TVA, pentru ca, ulterior, sa dam noi TVA separat proprietarului? - NU aveti ce TVA sa platiti
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2008
Darius Bobic, Avocat

Alte discuții în legătură

Achizitie utilaj ContSters294605 ContSters294605 Suntem un SRL care vrea sa achizitioneze un utilaj de la o persoana fizica oarecare (nu PFA). Valoarea utilajului este de 20.000 eur. Este un utilaj construit ... (vezi toată discuția)
Tva persoana fizica r111 r111 Asi dori o lamurire: Am vandut un imobil.Cu suma incasata doresc sa renovez un alt imobil pe care il am deja in proprietate.Pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in scopuri tva flaviu_popescu flaviu_popescu Sunt persoana fizica care realizeaza venituri din vanzarea de bunuri - masa lemnoasa din padurea proprietate personala. Deoarece estimez ca suma veniturilor ... (vezi toată discuția)