Buna ziua!Am mai postat aici despre impozitul platit pe un teren intravilan vandut in luna februarie.Mai am 2 intrebari:
1.trebuie sa platesc si Tva pentru acel teren?
2.Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare cu o persoana fizica, pentru achizitionarea unui apartament intr-un bloc ce se va finaliza in noiembrie 2008.In acest precontract este stipulata suma finala.Nu este precizat nimic de eventuale mariri, plati tva, etc.Singura mentiune este ca in cazul renuntarii la precontract eu pierd avansul, iar vanzatorul imi plateste dublu avansul.In aceste conditii se va plati tva?
Proprietarul care mi-a cerut TVA (persoana fizica, cosntruieste multe blocuri-caracter continuitate) mi-a spus ca a vrut sa se inscrie ca platitor de TVA , dar i s-a cerut atestat, a zis ca nu se poate.Si, atunci, ce e de facut? Adica, eu- ca si cumparator?Sa platesc sau nu TVA-ul?
2. Am inteles ca TVA-ul se poate plati doar la suma ramasa, respectiv la ce a mai ramas, respectiv 75%?
MAi exista vreo sansa de revenire? De ce atata ambiguitate?
Se poate plati la notar suma fara TVA, pentru ca, ulterior, sa dam noi TVA separat proprietarului?
:">scuze
1.MAi exista vreo sansa de revenire? - NU
2. De ce atata ambiguitate? - Traim intr-o tara unde cei ce legifereaza nu neaparat si gandesc:)) (Raspunsul acesta am incercat pe cat posibil sa-l evit)
3.Se poate plati la notar suma fara TVA, pentru ca, ulterior, sa dam noi TVA separat proprietarului? - NU aveti ce TVA sa platiti