avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuzuri ale politiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuzuri ale politiei

S-a depus o plangere la Parchet.Respectivul a indicat in plangere adresa unde locuia nu cea din buletin.Parchetul repartizeaza unei sectii de politie conform adresei indicate in plangere.Politia nu se oboseste sa verifice competenta teritoriala,cu toate ca in declaratia luata ulterior partea vatamata mentioneaza ca locuieste la o alta adresa,doar in fapt locuind la adresa indicata in plangere.Se cerceteaza persoana reclamata,se dispune inceperea urmaririi penale,parchetul trimite inapoi pentru lamuriri,se constata dupa vreo cateva luni ca sectia respectiva nu are competenta teritoriala (a fost semnalat de cel cercetat) face raport de trimitere a dosarului la sectia competenta,dar referatul de NUP tot prima sectie il da.Procurorul solutioneaza NUP,prim procurorul tot NUP,partea vatamata se adreseaza instantei,instanta intoarce dosarul la parchet in vederea continuarii cercetarii.
Intrebare:
1.pot sa folosesc in favoarea partii cercetate avatajul lipsei competentei teritoriale?
2.declararea eronata voit a domiciliului de catre reclamant este fapta penala?(fals in declaratii)
3.Pot sa ma adresez impotriva sectiei de politie care nu a constatat lipsa competentei teritoriale?(unde si cum)
Mentionez ca este vorba de art.307 alin.2-minorul nu doreste sa mearga la tata conform programului de vizitare.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 14:19, 30 Noiembrie 2010
Daca apreciati ca si abuz sau incalcarea obligatiilor de serviciu desfasurarea de cercetari conform dispozitii date de procurorul de caz ,puteti formula plangere esalonului superior organului de politie care a efectuat cercetarea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
simonaoprica a scris:

S-a depus o plangere la Parchet.......,se constata dupa vreo cateva luni ca sectia respectiva nu are competenta teritoriala (a fost semnalat de cel cercetat) face raport de trimitere a dosarului la sectia competenta

Nu spuneti daca sectia competenta (a doua) a dat vreo solutie, fiind investita in final cu cercetarile.
Altfel, decizia parchetului, fiind luata la propunerea unui organ necompetent de cercetare, poate fi atacata.
Declararea eronata a domiciliului reclamantului nu constitue fapta penala, pentru ca (asa cum spuneti singura), este adresa de domiciliu, nu cea din buletin.
Daca vreti sa formulati plangere impotriva sectiei de politie, va luptati cu morile de vant.
Mai bine urmariti indeaproape evolutia dosarului, care se afla iar la parchet, in sensul sa fie instrumentata de sectia competenta teritorial.
acest răspuns util
Daca tot prima sectie ,cea necompetenta teritorial,a facut propunere de solutie,aceasta propunere nu este legala,fiind lovita de nulitate.
Daca puteti dovedi cu probe reaua credinta a politistilor in instrumentarea cauzei,aveti posibilitatea sa forumulati plangere penala impotriva acestora pentru abuz in serviciu.
Aveti posibilitatea sa va adresati si organismelor abilitate din cadrul IGPR pentru a se evita cat mai mult implicarea factorilor locali in solutionarea problemei.
acest răspuns util
Va multumesc pentru raspunsuri.Am sa ma lupt cu morile de vant pentru ca nu vreau sa ma las doborata de sistem.X-(
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul de procedura penala mmarianman mmarianman buna seara, am si eu o nelamurire. am facut o plangere penala la parchetul de pe langa curtea de apel..........impotriva a patru persoane. dupa 2 luni am ... (vezi toată discuția)
Plangere penala - unde se depune? w0lfshad3 w0lfshad3 Doresc sa initiez cercetarea penala a paratului pentru infractiunile de amenintare si santaj. [b]Unde depun aceasta reclamatie?[/b] [i]Se poate face impotriva ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva expertilor ContSters104013 ContSters104013 Vreau sa fac o plangere penala impotriva expertului tehnic judiciar in cazul unei exproprieri si nu stiu catre ce organ de cercetare sa indrept sesizarea. Ma ... (vezi toată discuția)