avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Buna ziua,v-am mai scris despre un divort cu minor care am avut 1infatisare in noiembrie,el nu sa prezentat,infatisarea si citatia a semnat-o unul din parinti lui,care au declarat la autoritatea tutelara ca e plecat din tara,a mai declarat ca el nu sa ocupat cu nimic la cresterea copilului si nici financiar,dar cel mai mult ma deranjat ca in scrisoarea de la dosar de la autoritatea tutelara e scris venitul parintilor lui adica (bunici)copilului meu si ca au conditii bune de trai,dar eu ma intreb ce treaba au parinti lui si conditiile cand el nu era acasa si nici nu are venit,ma poate afecta la proces aceasta problema?eu stiam ca conteaza venitul lui si cum sa ocupat el personal de copil si nu parinti lui?daca nu a pus nimic la dosar si nu sa prezentat este in favoarea mea?eu sunt plecata in italia muncesc am facut o procura pt avocatul meu dar eu totusi merg la toate procesele,am depus la dosar contractul de munca,residenta,cartea de indentitate italiana si fluturasii tradusi in limba romana si legalizate,a venit si autoritatea tutelara acasa sa vada conditiile de crestere leam spus ca el nu a contribuit cu nimic la crestere nu ia cumparat nici o jucarie si nici medicamente(e mai sensibila si e bonlava mereu)care o sa cer o scrisoare medicala la doctor precum ca cpolilul a avut nevoie de tratament mai special si tatal copilului stia dar nu a fost alaturi cu nimic,ce ma sfatuoti sa fac sa fie bine penrtu mine si copilul meu sa ramana cu mine?care sunt dezavantajele in divort?va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:34, 29 Noiembrie 2010
e foarte important unde se afla copilul in prezent.
orice se poate contesta daca nu sunteti multumita.
daca dvs ati avut grija de copil si nu are ce sa vi se reproseze ,avand in vedere si faptul ca din ce ati relatat pe sot nu prea il intereseaza de copil nu prea aveti de ce sa va temeti.
cred ca si avocatul pe care il aveti va spus acelasi lucru.
succes
Da, este indicat ca minorul sa se afle langa dvs.
Daca se afla langa altcineva de ce sa il incredinteze instanta catre dvs.?
Este destul de logic...

avocat Claudiu Lascoschi
Copilul e cu mama mea,cand am plecat din tara lam lasat cu ea,dar tin legatura des si prin internet si telefonic si merg si acasa,acum cu divortul merg mai des copilul ma recunoaste este atasat de mine vorbeste si la telefon iar dupa divort vreau sa il iau cu mine astest lucrul lam cerut si in intanta,avocatul meu mia zis ca atata timp ca el nu vine si cere copilul pot sta linistita si ca venitul la parinti lui nu ne intereseaza e adevarat? trebuie sa dovedeasca el venitul si cu ce a fost alaturi de copil ?(de 1 an nu a dat nimic la crestere)va multumesc
Nu are nici o relevanta venitul parintilor lui , ci al lui personal. Copilul va fi incredintat catre dvs. cu siguranta ,mai ales ca el nu l-a cerut ,instanta nu i-l da cu forta . Copilul se incredinteaza mamei in general.
nu aveti nicio teama, nu-i va fi incredintat nici daca il cere daca puteti proba cele scrise aici.
daca ati plecat la munca, ati plecat sa-i asigurati copilului un trai mai bun, iar de luat cu dvs nu puteati fara acordul lui.
ar fi bine de mentionat ca veti lua apoi copilul cu dvs, ca instanta sa nu decida un program de vizita ce nu-l puteti respecta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil ContSters166528 ContSters166528 daca nu avem locuinta nici eu nici sotul,dupa divort copilul cui ii poate fi incredintat ?tinand cont ca el are salariu mai mare si un loc de munca ... (vezi toată discuția)
Autoritatea tutelara mami76 mami76 Buna ziua, Sunt in divort, am doi copii minori de 3 ani jumate si 2 ani. Astept autoritatea tutelara sa vina pentru referat. As dorii sa stiu in ce consta ... (vezi toată discuția)
Părăsire domiciliu adelyna87 adelyna87 Am incercat sa i propun soțului meu de foarte multe ori sa divortam la notar pentru ca nu ne mai înțelegem abs deloc. Acum un an si jum am aflat ca ma ... (vezi toată discuția)