avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Părăsire domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Părăsire domiciliu

Am incercat sa i propun soțului meu de foarte multe ori sa divortam la notar pentru ca nu ne mai înțelegem abs deloc. Acum un an si jum am aflat ca ma înșeală si am bagat divort. Dupa o lună mi am retras cererea. Însă si la ora actuala situatia este aceeași, iremediabilă , m am convins. I am spus de nenumărate ori ca plec la părinții mei si mi a spus mereu ca usa e deschisa , dar copilul ramane la el acasă (apart luat prin prima casa in tp casatoriei, baiatul are aproape 2 ani si e dependent de mine ). Pana a împlinit copilul un an tot la părinții mei am locuit singura cu el. ( apart nostru ijca nu era construit, iar sotul statea in chirie, nu voia sa mergem si noi ca l ar fi deranjat copilul noaptea ). Acum mă amenința cu poliția ca am plecat de acasa si ca mi va lua copilul pentru ca n am avut acordul lui sa plec. Am procedat gresit ca am plecat asa ? Ce trebuie sa fac ? Eu am tot sprijinul alor mei, am camera mea cu copilul si inca 2 luni de indemnizație( loc de munca la care ma pot întoarce fara probleme apoi) . El a rămas în apart, are situatie financiara destul de bună, insa copilul nu a stat o zi cu el fara mine, nu a dormit niciodata cu el. Nu vreau nimic din casa aceea, decat sa ma lase in pace si sa accepte divortul. El spune ca trebuie sa l suport pt copil, insa pt mine nu exista asa ceva. Ce va urma acum? Sunt sanse sa mi ia copilul ?
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 13:29, 3 Martie 2018
Buna ziua,
sansele de a va lua copilul la aceasta varsta sunt minime.
Introduceti actiunea de divort la instanta. Este clar ca veti putea divorta la notar deoarece nu exista acord.
Este o forma de santaj din partea lui, in tot ceea ce afirma in legatura cu copilul.
Promovati actiunea de divort. Faceti dovada ca aveti un loc de munca stabil, conditii optime pt. cresterea si educarea copilului si pe aceste considerente solicitati instantei de tutela ca minorul sa locuiasca cu dvs.
Ca urmare a acestei solicitari, dar si datorita faptului ca nu va intelegeti cu sotul dvs. in privinta incredintarii minorului, va fi citata Autoritatea Tutelara care va face o ancheta sociala si va constata conditiile pe care le oferiti copilului, atat dvs. cat si sotul.
Autoritatea tutelara isi da avizul pentru incredintarea minorului unuia dintre parinti, iar instanta va tine cont in pronuntarea hotararii de rezultatul anchetei sociale.
Daca aveti toate conditiile,o situatie materiala buna si se face dovada atasamentului minorului fata de dvs. si de bunicii materni, precum si a sprijinului acestora,aveti toate sansele sa locuiasca cu dvs. Dar tatal se va implica in cresterea si educarea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)
Devort victoria2 victoria2 sunt ceataten strain in divort cu sotul roman.in timpul casatoriei nu am reusit sa obtin stabilirea si ceatatenie locuesc in Romania cu legitimatie provizorie ... (vezi toată discuția)
Divort complicat ramonamadalin ramonamadalin buna ziua.Sunt impreuna cu sotu meu de 8 ani,casatorita de 5 ani si avem un copil de 4 ani.Relatia noastra nu a fost un trai bun niciodata,dar cand nu mai ... (vezi toată discuția)