avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... devort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

devort

sunt ceataten strain in divort cu sotul roman.in timpul casatoriei nu am reusit sa obtin stabilirea si ceatatenie locuesc in Romania cu legitimatie provizorie pe baza casatoriei.sunt mama copilului minor.acest lucru poate influenta incredintare minorului?mentionez ca am contract de munca si apartament pe numele meu.eu am crescut singura copilul.sotul fiind 11 ani plecat din tara,are al doilia copil nascut cu o alta femeia in timpul casatoriei cu mine,iar copilul meiu ureste pe sot si nu vrea sal vada.locuim separat si de tot fiecare data cind la cerere sotului[acum intors in tara si amintit ca are drepturi]am fost nevoita sa tremit 2 zile la el copilu iar acel era pur si simplu inspaimintat.amfost nevoita sa opresc aceste vizite.iar sotul ameninta ca ca voi lua copilul prin divort.ciar daca minoru nu doreste.-ce e de capu vostru?fraza de a lui.copilul implineste 11 ani.
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2009
victoria2, utilizator
In caz de divort incredinatrea minorului are in vedere interesul acestuia, de fapt el va fi intrebat cu care din parinti ar vrea sa ramina. Totodata daca aveti conditii materiale corespunzatoare si dat fiind virsta copil;ului cit si atasamentul lui fata de dv. nu aveti cum sa pierdeti incredinarea lui spre crestere si educare in cazul unui divort.
Daca puteti dovedi ca tatal nu s-a ocupat de cresterea si educarea copilului, daca copilul doreste sa stea cu dvs.acesta va poate fi incredintat
Fiindca copilul are peste 10 ani , acesta va fi audiat si intrebat cu care dintre parinti doreste sa ramana.
Daca din declaratia copilului rezulta ca acesta este inspaimantat la gandul ca trebuie sa-si viziteze tatal sau sa primeasca vizita acestuia, instanta poate sa hotarasca ca tatal nu are dreptul sa-si viziteze copilul sau ca aceste vizite trebuie sa se desfasoare intr-un anumit fel , pentru a nu dauna starii psihice ale copilului
Avand in vedere ca se urmareste interesul superior al copilului, si ca acesta are peste 10 ani, el va fi intrebat in cadrul procesului de divort cu care dintre parinti prefera sa stea.
Daca dumneavoastra faceti dovada uneor venituri stabile si suficiente, a unei locuinte care sa fie echipata corespunzator nevoilor de educare si dezvoltare ale unui copil minor si Autoritatea Tutelara intocmeste si ea un raport pozitiv cu privire la conditiile in care va puteti creste si educa copilul, aveti sanse sa obtineti custodia lui
Cel mai bine insa pentru a evita neintelegeri si a nu risca nimic din cauza lipsei de pregatire juridica, ar fi sa apelati la sprijinul unui avocat care sa va reprezinte pe parcursul intregului proces.

Cu stima,
Av. Julia Watkins

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces stabilire program vizita copil ContSters80833 ContSters80833 Proces stabilire program vizita copil- il poate solicita doar tatal, asa cum mi a spus avocata mea de divort, sau poate veni si din partea mamei aceasta ... (vezi toată discuția)
In strainatate fara acordul tatalui marin@yahoo.ro marin@yahoo.ro Mama e reprezentanta legala a minorei si sta de 2 ani in spania aluat fata fara semnatura tatalui.ma intereseaza daca mama are acest drept sa tina copilul ... (vezi toată discuția)
Codul familiei dupa divort lili5 lili5 dupa pronuntarea divortului si definitivarea sa se mai poate uza de prevederea Codului Familiei??? \"masurile privitoare la persoana si bunurile copiilor se ... (vezi toată discuția)