avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in strainatate fara acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in strainatate fara acordul tatalui

Mama e reprezentanta legala a minorei si sta de 2 ani in spania aluat fata fara semnatura tatalui.ma intereseaza daca mama are acest drept sa tina copilul atata timp intr o tara straina fara semnatura tatalui
Cel mai recent răspuns: marin@yahoo.ro , utilizator 20:45, 2 Martie 2009
daca mama este cea careia i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca copilul pentru crestere si educare, are tot dreptul sa stea cu minorul oriunde locuieste ea (in cazul de fata in spania). ar trebui insa cel putin teoretic sa respecte programul de vizitare pe care vi l-a acordat instanta. sau dvs daca nu sunteti multumit de acest program puteti solicita instantei modificarea lui.

Av. Julia Watkins
NU. in primul rand acet lucru este o infractiune si se poate adresa autoritatilor. de asemenea, se poate in baza acordurilor la nivel european a Romaniei sa se solicite aducererea in tara a minorului, daca sunt motive intemeiate. discutiile sunt mai lungi in acest sens.
intradevar, daca are hotarare judecatoreasca de incredintare are toate drepturile legale, insa si in acest caz tatal poate solicita legaturi parintesti cu minorul si obligarea paratei la aducererea minorului in tara. vezi spete in acest sens
anul trecut am primit o hot de program vizita in fiecare luna de vineri pina duminica .1 sapt in vacanta de iarna si primavara si 1 luna vara .,,,dar mama fetei a combatut si a spus ca nu a fost citata legal si nu a stiut si hot. a fost rejudecata si tot acel program a venit azi Ea are dreptul sa faca recurs a doua oare la acelasi program???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces stabilire program vizita copil ContSters80833 ContSters80833 Proces stabilire program vizita copil- il poate solicita doar tatal, asa cum mi a spus avocata mea de divort, sau poate veni si din partea mamei aceasta ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului la mama cu hotarare judecatoreasca aantoni aantoni Avem o Hotarare Judecatoreasca in favoarea Mamei sa vina sa isi i-a minorul din tara in decurs de 30 de zile. Acest termen a expirat. Care sunt conditiile in ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita vasy_cyolo vasy_cyolo Ce drepturi de vizita am daca dupa hotarirea definitiva de divort minora a fost incredintata fostei sotii care in acte locuieste in Com Poienarii de Muscel, ... (vezi toată discuția)