avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... codul familiei dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

codul familiei dupa divort

dupa pronuntarea divortului si definitivarea sa se mai poate uza de prevederea Codului Familiei???
"masurile privitoare la persoana si bunurile copiilor se iau de catre parinti de comun acod si respectand principiul interesului superior al copilului "
sau parintele - tutore hotareste de unul singur?
care ar fi legea care atesta acest fapt , daca e asa?
Cel mai recent răspuns: lili5 , utilizator 16:09, 2 Martie 2009
prevederile codului familiei se iau in vedere in orice moment cand sunt privitoare la copii, la intretinerea, cresterea si educarea lor, conform principiului interesului superior al copilului.
insa in cadrul divortului, daca copilul este minor, trebuie sa se stabileasca parintele caruia ii va fi incredintat precum si pensia de intretinere pe care o va plati celalalt parinte.
bineinteles ca si parintele caruia nu i-a fost incredintat copilul poate si trebuie sa participe la viata sa, insa deciziile, daca nu exista acord, le va lua cel caruia i-a fost incredintat copilul de catre instanta.
concret, care este situatia dvs?

Av. Julia Watkins
este aceasta la care faceti dvs referire.
copil minor , parinte divortat

este vb oare de art 43 cod familiei cel care lamureste care parinte decide si care "vegheaza"?
Exact.
daca v-a fost incredintat minorul puteti sa luati orice decizie in privinta lui, cu conditia sa fie in interesul sau superior. depinde acum la ce decizii va referiti. asa cum v-am spus dvs ca parinte caruia i-a fost incredintat copilul trebuie sa il cresteti si sa il educati, iar asta implica bineinteles luarea anumitor decizii privitoare la viitorul minorului, la dezvoltarea lui, la educarea lui, etc.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces stabilire program vizita copil ContSters80833 ContSters80833 Proces stabilire program vizita copil- il poate solicita doar tatal, asa cum mi a spus avocata mea de divort, sau poate veni si din partea mamei aceasta ... (vezi toată discuția)
Despre căsătorie - autoritatea părintească în cazul părăsirii domiciliului de către mamă cu copiii marianamary97 marianamary97 Bună ziua! Deci eu sunt măritată cu acte și am 2 copii minori (2 ani și 8luni) și sa întâmplat sa îmi găsesc o persoana cu care as vrea sa am o ... (vezi toată discuția)
Devort victoria2 victoria2 sunt ceataten strain in divort cu sotul roman.in timpul casatoriei nu am reusit sa obtin stabilirea si ceatatenie locuesc in Romania cu legitimatie provizorie ... (vezi toată discuția)