avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre căsătorie - autoritatea părintească în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre căsătorie - autoritatea părintească în cazul părăsirii domiciliului de către mamă cu copiii

Bună ziua! Deci eu sunt măritată cu acte și am 2 copii minori (2 ani și 8luni) și sa întâmplat sa îmi găsesc o persoana cu care as vrea sa am o relație pentru ca soțul meu e total diferit minte ascunde bani face ce vrea el și nu vreau sa trăiesc asa. Și as vrea sa știu copii ii va câștiga soțul sau eu?? Ce riscuri sunt dacă plec cu copii de acasă
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
La încredințarea copiilor, instanța va avea în vedere interesul superior al acestora. Dată fiind vârsta, probabil aveți șanse mai mari spre a se stabili domiciliul copiilor la adresa dumneavoastră.
Plecați liniștită dacă asta vă doriți!
Nu este reglementată nicăieri instituția “părăsirii de domiciliu”!
Există, statistic, premise mari să vi se “încredințeze” dvs minorul! Luați legătura cu un avocat.
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Daca dumneavoastra asigurati in mod optim procesul de crestere si educare a minorilor, decizia luata nu va afecteaza in niciun fel.

Din contra, o relatie stabila va poate avantaja, daca sunteti sprijinita de actualul partener, financiar si emotional, pentru a creste si educa minorii.

CAPITOLUL VI
Încetarea persoanei juridice

SECŢIUNEA a 3-a
Dispoziţii speciale

Art. 263

Principiul interesului superior al copilului

(1) Orice măsură privitoare la copil, indiferent de autorul ei, trebuie să fie luată cu respectarea interesului superior al copilului.

(2) Pentru rezolvarea cererilor care se referă la copii, autorităţile competente sunt datoare să dea toate îndrumările necesare pentru ca părţile să recurgă la metodele de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă.

(3) Procedurile referitoare la relaţiile dintre părinţi şi copii trebuie să garanteze că dorinţele şi interesele părinţilor referitoare la copii pot fi aduse la cunoştinţa autorităţilor şi că acestea ţin cont de ele în hotărârile pe care le iau.

(4) Procedurile privitoare la copii trebuie să se desfăşoare într-un timp rezonabil, astfel încât interesul superior al copilului şi relaţiile de familie să nu fie afectate.

(5) În sensul prevederilor legale privind protecţia copilului, prin copil se înţelege persoana care nu a împlinit vârsta de 18 ani şi nici nu a dobândit capacitatea deplină de exerciţiu, potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)
Codul familiei dupa divort lili5 lili5 dupa pronuntarea divortului si definitivarea sa se mai poate uza de prevederea Codului Familiei??? \"masurile privitoare la persoana si bunurile copiilor se ... (vezi toată discuția)
Divort myhadela myhadela Sunt maritata de trei ani si am un copil minor. Momentan nu lucrez si nu am nici un fel de venit (doar parintii ma pot ajuta), sotul meu lucreaza. Vreau sa ... (vezi toată discuția)