avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea copilului

eu locuiesc cu concubinul meu si am o fetita cu acesta ...nu ne intelegem bine ba chiar m-a si batut odata... dak veau sa plec si sa depun o cerere de incredintarea copilului la tribunal..mentionez k fetita e pe numele lui....ce se intampla dupa aia cum decurg lucrurile o sa fie si concubinul chemat in instanta o sa fie un proces? mie frica de el e violent ..mi-a frica de cum ar reactiona dak ar trebui sa ne judecam...vreau mai multe detalii despre acest caz....
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:27, 29 Noiembrie 2010
Actiunea privind incredintarea minorului este o actiune ca oricare alta, care trebuie motivata si dovedita, adica implica un proces .
Pentru dovedirea motivelor actiunii sunt necesare o serie de probe si anume cu inscrisuri, proba testimoniala ( cu martori ), cu interogatoriul paratului si cu efectuarea unei anchete sociale.
Pentru a obtine incredintarea minorei este astfel necesar sa probati ca este in interesul minorei ca aceasta sa va fie incredintata spre crestere si educare si ca puteti oferi acesteia conditii de crestere si educare superioare celor oferite de tata.
Angajati avocat.
ar fi bine sa plecati cu fetita din casa unde locuiti cu partenerul dvs iar ulterior sa promovati o actiune in instanta prin care sa cereti incredintarea tutelei exclusive a fetitei catre dvs.
este un proces simplu prin care solicitati sa vi se incredinteze fetita si sa fie obligat paratul (concubunul)la pensie de intretinere in favoarea minorului . Pensia se stabileste obligatoriu chiar fara voia dvs. la veniturile concubinului sau daca nu are, la salariul minim pe economie.
Iar dak tatal copilului este plecat din tara cum degurge un proces in acest fel?
in primul rand trebuie sa nu va fie frica!apelati la instanta judecatoreasca,luati-va un avocat care sa va reprezinte si fiti decisa!fiara care da in o femeie,nu este decat o pisica lasa.....!succes...

Alte discuții în legătură

Probleme de familie liliana_blonda82 liliana_blonda82 Buna seara.Locuiesc cu concubinul si fetita noastra cu chirie,lucrurile au mers bine pana le-au oprit din salarii 25%,el e politist,dupa care el s-a schimbat f ... (vezi toată discuția)
Am o fetița de 1 an și vreau să obțin custodia, concubina ... Marius Mocanu Marius Mocanu Am o fetița de 1 an și vreau să obțin custodia, concubina mea (mama fetei) a fugit cu altcineva în Italia, și nu vrea să îmi dea procura,și nu ... (vezi toată discuția)
Sotul meu violent ma ameninta ca imi ia fetita de numai 8 luni daca vreau sa divortez de el brya_deea brya_deea buna seara! ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi? st o mamik disperata, dak pot sa zic asa, din kuza sotului meu kre ar vrea sa-mi ia fetita.bebe meu are 8 ... (vezi toată discuția)