avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere

vreau sa inchiriez o garsoniera insa proprietarul nu doreste sa incheie contractul la Administratia Financiara ci doar la un notar public. La ce riscuri ma expun in calitate de chirias? Mi se cere avans pentru un an de zile, perioada pe care se va incheia si contractul de inchiriere.
Cel mai recent răspuns: lyl02 , utilizator 04:55, 7 Septembrie 2012
Nu e nicio problema. Mergeti apoi la AF sa-l inregistrati. Dar... DUPA.
Ii puteti trimite notificare proprietarului DUPA incheierea contractului ca neinregistrarea contractului la AF inseamna evaziune fiscala si se expune unui risc inutil, dv. urmand oricum sa faceti demersurile necesare...
Bafta!
dar daca proprietarul nu doreste inregistrarea acestuia la AF. Am eu vreo obligatie?
Contractul are valoare numai inregistrat.
Nu aveti, dar nici nu va convine...
risc sa fiu dat afara si sa imi pierd banii in cazul in care nu este inregistrat la AF?
are putere juridica actul incheiat la notar?
1.NU
2.DA;)

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare imobil inchiriat aartist aartist In situatia in care vanzatorul vinde un imobil inchiriat (inregistrat/neinregistrat la administratia financiara), cumparatorul necunoscand acest lucru, ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat si inregistrarea la finante cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti daca proprieatrul unui apartament doreste sa dea in folosinta gratuita acest apartament unei persoane pe o anumita ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere trebuie neaaparat inregistrat la financiar ca sa fie in viguare? Andyx Andyx Am facut un contract de inchiriere cu propietarul apartamentului de unde stau acum dar doar noi intre noi si nu l-am legalizat sau depus undeva.Sunt considerat ... (vezi toată discuția)