avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parte vatamata - viol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parte vatamata - viol

am primit de la judecatoria x sectia penala o ciattie in care sunt chemata ca parte vatamata intr-un proces ,fondul-viol.citatie suna cam asa....x este chemata in aceasta instanta camera 10 completu 1 penal cu arestati,minori sp.
ce inseamna cu minori sp.....?
eu nu vreau sa ma mai duc...k mi-e scarba de tot.....sunt obligata prin aceasta citatie?ce se intampla daca nu ma duc....nuci la primul termen nici niciodata....:(:(:(:">

mi-e tare rusine
Cel mai recent răspuns: diana666999 , utilizator 00:49, 2 Decembrie 2010
Eu zic sa mergeti.
Trebuie sa fie condamnat cel care v-a violat.
Daca nu va prezentati exista posibilitatea sa scape necondamnat.
In plus, daca nu va prezentati este foarte probabil sa primiti si o amenda...adica sa mai dati si bani...

avocat Claudiu Lascoschi
Probabil ca ati fost introdusa in proces din oficiu, daca sunteti minora, dobandind in acest fel calitatea de parte vatamata.
Normal, se face distinctie intre victima unei infractiuni si persoana vatamata, aceasta fiind aceea care a suferit de pe urma infractiunii o vatamare fizica, materiala sau morala.Persoana vatamata majora, poate, printr-o cerere, sa devina parte in procers, sau sa aiba calitatea de martor.Insa in cazul unor categorii de persoane, minori in speta, introducerea in proces are loc din oficiu.In acest caz ascultarea dvs. ar putea fi obligatorie.Puteti cere sa fiti ascultata separat.
Aveti dreptul de a va constitui parte civila in procesul penal.
Adica puteti cere daune morale.Dupa cum apreciati 1000 euro, 2000 euro, etc.
vreau numai sa ma lase in pace..nu vreau banii nu vreau nimic...!nu eram minora cand sa intamplat!apoi exista posibilitatea sa-mi dea s amenda pe deasupra?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Aveti dreptul de a va constitui parte civila in procesul penal.
Adica puteti cere daune morale.Dupa cum apreciati 1000 euro, 2000 euro, etc.

pot lua amenda?nu a venit citatie recomandata..adik nu am primit-o sub semnatura...

Alte discuții în legătură

Obligativitatea prezentarii in instanta a unei parti vatamate care si-a retras acuzatiile ancastefan07 ancastefan07 Buna ziua! Expun mai jos pe scurt datele problemei cu care ne confruntam si in care am dori un sfat. Fiica mea, majora, a fost in urma cu un an si jumatate ... (vezi toată discuția)
Bună seara. vin cu următoarele câteva întrebări și probleme. ... Madalina2285 Madalina2285 Bună seara. Vin cu următoarele câteva întrebări și probleme. Prietenul meu a fost găsit ca și complice la viol, lovire și alte violete. În urma ce ... (vezi toată discuția)
Falsa acuzatie de viol Nicoleta Holbanel Nicoleta Holbanel Buna ziua, Am nevoie de un sfat( sau mai multe).Fiul meu a fsot acuzat de viol in 2006 in Irlanda( unde locuim din 1997,familia fiind compusa din parinti si 3 ... (vezi toată discuția)