avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună seara. Vin cu următoarele câteva întrebări ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună seara. Vin cu următoarele câteva întrebări și probleme. ...

Bună seara. Vin cu următoarele câteva întrebări și probleme. Prietenul meu a fost găsit ca și complice la viol, lovire și alte violete. În urma ce ceva timp înainte sa îl cunosc a făcut parte la o petrecere unde a chemat o fata . Unul dintre prieteni lui de acolo l a întrebat dacă poate întreține relații sexuale cu ea. El I a spus ca da dacă și ea este deacord. Asa este specificat și în dosar. Domnisoara cu pricina s a îmbătat și a consumat și a fumat iarba. Timp în care prietenul iubitului meu a întreținut un act oral cu ea iar ea susține ca a fost împotriva voinței ei. Atat prietenul meu cât și asa zisul cu care ar fii întreținut relații sexuale au fost o perioada destul de lunga în arest la domiciliu. Din 19.1.2021 este dosarul în curs și abia pe 22.12.2022 acum o sa primească din ce am înțeles sentința. Întrebarea mea este se poate sa primească qlta pedeapsa decât cea de a fii închis? Judecat în libertate, control judiciar , pedeapsa x cu suspendare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:46, 2 Decembrie 2022
Este greu de spus ce va ieși în instanță.
De regulă, pentru viol se ajunge după gratii.

În astfel.de cazuri trebuie angajat avocat mai înainte ca persoana banuita de un viol sa dea o declarație.
Este genul de caz în care se isca foarte mare agitație atunci când vine un avocat la poliție pentru a apara pe cineva în caz de suspiciuni de viol.
Ceea ce persoana declara persoana poate fi folosit și împotriva ei, acesta fiind motivul pentru care declarație trebuie foarte bine și precis data.

Este posibil sa fie nevinovat dar trebuie văzut exact de avocat ce este la dosar.
Daca ea a fost de acord nu este viol dar trebuie sa fie ceva de care se țin procurorii.

Asa cum judecatorul va judeca cu dosarul penal în fata, tot la fel trebuie sa facă și avocatul ca sa poată trage o concluzie.
Nu se pot trage concluzii pe presupuneri generale fără corespondenta pe probațiune și situatia de fapt.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Avocat este, au fost foarte multe apeluri pana acum, ma gândeam ca dacă pana acum nu a fost închis dosarul fiind în rol dim 19.1.2021 și stand o perioada destul de lunga arest la domiciliu ma gândeam ca exista posibilitatea ca probele acuzațiile sau declarațiile s anu fie atât de puternice și poate ar exista posibilitatea sa nu ajungă totuși închis. Fiind un arest la domiciliu atât de lung de obicei pentru viol cu probe și dovezi concrete se închide imediat
Citisem undeva ca dacă a stat atât de mult arest la domiciliu atât el ca și complice cât și asa zisul violator exista posibilitatea sa fie judecat în libertate dacă se înlocuiește măsură cu control judiciar. Greșesc?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Da, este posibil ca probele sa fie cam subțiri sau este vorba de un viol ceva mai atipic.
Procurorii de abia așteaptă sa prindă o slăbiciune și apoi sa invoce propria practica asa cum fac și avocatii la rândul lor.

De regulă, violatorii comit violuri în serie.
Asta o știu și polițiștii și procurorii

În cazul dvs. nu este nicidecum vorba de asa ceva, fiind ceva izolat și o situație oarecum confuză.

Din păcate, justiția nu mai este cum a fost.
Se poate abuza lesne de masurile preventive intrucat au apărut foarte mulți avocati care nu au inteles când se impune și când nu se impune o măsură preventiva.
Nu are sens sa fac teorii pe aceasta tema dar eu lucrez în penal din vremuri vechi și am văzut cât de mult au slăbit apărările fata de în urma cu vreo 10-15 ani.

Insa, in mod paradoxal, au apărut și judecători care se descurca mai bine decât avocatii.
În trecut era altfel...
În fine, poate aveți noroc de un judecător foarte capabil dacă omul este nevinovat.

Insa, sa stiti ca, prima declarație este vitala in astfel de cazuri și de la prima declarație pot scapa cei vinovati și sa fie condamnați cei nevinovați.Aceasta va aratam în mesajul meu anterior și de aceea spuneam ca se creaza mare agitație la politie când vine un avocat de care politia se teme.In 5 minute polițiștii își pot da seama.
Era bine sa fi scăpat fără vreo măsură preventiva încă din prima zi de ancheta penală pentru ca ulterior este mult mai complicat...


Scris din București 2022
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Și încă o întrebare dacă nu este cu deranj ..este normal sa i se refuze expertiza psihologica a persoanei vătămate testul poligraf sau orice alta modalitate de a o folosi sa își dovedească vinovăția prietenul meu? I au fost refuzate în nenumărate rânduri fără sa i se spună și de ce de către judecător practic nu i se oferă nici o șansă să își dovedească nevinovăția.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Aceste aspecte depind de mai multe lucruri.
Contează și foarte mult ce este la dosar.

Insa, orice respingere de probe trebuie motivată de procuror sau de instanță.

Trebuie ca acuzarea sa dovedească vinovăția și nu acuzatul isi probeze nevinovăția sa.
Deci, depinde de probe și de ceea ce au declarat și ei.
Daca nu au știut sa dea declarație s-au autoincriminat.

Pot exista persoane care să obțină despăgubiri din asa zise violuri.
În Anglia a existat un caz de acest fel.
Am avut și clienti condamnați pentru viol în Anglia dar fără legătură cu cazul de pretins viol.Nu i-am aparat eu în Anglia.
Oricum, ceva oarecum asemănător cu cazul dvs.

În Londra englezoaicele se îmbată foarte tare și apoi apar tot felul de probleme...
Mai toti din Anglia mi-au spus despre astfel de probleme...cu risc de viol de nicăieri...
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic de minori katy_katalina89 katy_katalina89 Buna ziua!am si eu o intrebare:daca o persoana minora intretine raporturi sexuale cu alta persoana minora poate fi acuzat de viol???raportul a fost intretinut ... (vezi toată discuția)
Avocat din arest? zaza4 zaza4 Ok , nu am pe nimeni ... nici o ruda apropriata. Sa zicem ca sunt acuzat de un viol (fals sau nu) si ajung in arest. Cum pot sa-mi platesc avocatul? Sau ... (vezi toată discuția)
Clasarea unei probe dar folosirea ca proba indirecta ATM ATM Buna seara, As dori sa stiu opinia dvs cu privire la clasarea unei probe din dosar si folosirea ei de catre instanta ca mijloc de proba indirect ce a ... (vezi toată discuția)