avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un sfat, va rog, despre imprumut...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un sfat, va rog, despre imprumut...

Buna seara ,am nevoie de un raspuns.AMm ajutat un prieten sa cumpere o masina chitanta este pe numele meu deci eu as fi intermediar,in acelas timp am imprumutat prietenul cu jumatate de suma urmand a fi restituita la o anumita data .Stiu ca in termen de 30 de zile trebuie sa fie inscrisa masina pe numele cumparatorului .In cazul nostru nu s-a intimplat(dupa cum se pare si eu s-ar putea sa iau teapa in privinta banilor)Ce as putea face ca prietenul care are masina acum sa nu mai aibe dreptul sa circule cu ea pina in momentul in care imi restituie banii.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 12:33, 30 Noiembrie 2010
Daca exista un act cu privire la intelegerea dvs financiara si banii i-ati dat in integralitate,pana la plata sumei,nu ii intocmiti actele.
Da am inteles dar as putea ca pina imi da banii sa fac ceva sa nu mai circule cu masina?
Formulati in civil,actiune in pretentii pentru a va restitui banii sau masina.
Apoi formulati la aceiasi instanta o cerere de aplicare a sigiliului de catre executorul judecatoresc(asigurare de dovezi conf.art.235 si urm.c.pr.civ)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi restitui paguba zzzeenn zzzeenn buna ziua .am imprumutat cu bani o persoana acum 2 ani.am facut act notarial pe suma respectiva urmand sa restituie banii esalonat in 6 rate.nici astazi nu am ... (vezi toată discuția)
Bani dati imprumut,am chitanta de la western union ionut_sarpe1989 ionut_sarpe1989 Buna ziua pe data de 21.02.2012 am dat imprumut suma de 180 euro la un prieten,mentionez ca am chitanta de la Western Union precum si Copia dupa formularul de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu politia benchea_mihaela_ro benchea_mihaela_ro vreau sa va intreb si eu cate ceva pe dumneavoastra si sper sa primesc si un raspuns: am un prieten care a imprumutat pe cineva cu niste bani e vorba de ... (vezi toată discuția)