avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum imi restitui paguba
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum imi restitui paguba

buna ziua .am imprumutat cu bani o persoana acum 2 ani.am facut act notarial pe suma respectiva urmand sa restituie banii esalonat in 6 rate.nici astazi nu am primit cel putin o rata.anul trecut am facut plangere la politie dansii au trimis la judecatorie si mi-au dat nr de dosar .cu nr. de dosar am facut alta plangere la parchet. de acolo a venit rezultatul.o sa-mi primesc banii cand o sa aiba persoana.ce pot sa fac.trebuie sa platesc si cheltuielile asa scrie.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:03, 26 August 2011
??
Mai concret ce solicitati?
Sa vi se restituie banii ori demersurile pe care mai puteti sa le fac
V-ati constituit parte civila in dosar cu contravaloarea sumei imprumutate ?
Care este continutul exact al rezolutiei procurorului si la ce data v-a sosit la domiciliu ?

1.Aveti termen de 20 de zile conf.art.278 c.pr.pen. sa faceti plangere impotriva rezolutiei procurorului la procurorul ierarhic superior al acestuia , iar daca acesta nu va raspunde in termen de 20 de zile , puteti face aceiasi plangere lainstanta competenta.
2.Aveti posibilitatea sa il chemati in judecata , in pretentii ,conf.art.998 si urm. c.civ. la instanta in termen de 3 ani de la data imprumutului.
Aceasta actiune se timbreaza la valoarea pretentiilor emise de dvs. si se dovedeste cu probe.
as dori sa -mi restitui banii pt.ca sant 2 ani de cand nu am vazut un leu
Cu tot respectul , cred ca trebuie sa incercati sa aveti o "adresare" in limba romana.
Conform postarii dvs ar trebui , sa va recuperati paguba de la dvs insuva.
Vi s-au explicat mai sus modalitatile prin care puteti sa va rezolvati problemele , atat pe cale penala , cat si pe cale civila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez daca nu sunt multumita de rezolutia data de procuratura? rrondella rrondella In cazul unui dosar aflat la Procuratura de a carui rezolutie nu sunt multumita, cum procedez mai departe? Ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)
Plangere penala !? tutu12 tutu12 In urma unei plangeri pe art. 307 C. penal , avand o rezolutie NUP ( fapt des intalnit in Parchetele tarii ) , ca asa stiu domnii procurori sa interpreteze ... (vezi toată discuția)
Rezolutii aberante nikolos nikolos procurorul care ancheteaza dosarul penal cu art 178 si 184 da o rezolutie negativa asupra unei cereri. Se face plangere la prim procuror care o respinge ... (vezi toată discuția)