Inainte de casatorie am facut un contract pe 10 ani pentru cumpararea unui apartament, contract incheiat intre mine si primaria care a vandut apartamentul.Ratele le-am platit ulterior, dupa ce m-am casatorit, pana la achitare. Sotul meu are dreptul la jumatate sau o alta parte din apartament, in caz de divort sau de deces al meu?
2) Am cumparat o masina pe numele meu, fiind casatorita. Copiii sotului meu au parte la ea, in caz de deces al sotului meu ?
1. Soțul are un drept de creanță pentru sumele ce s-au achitat în timpul căsătoriei în caz de divorț și 1/4 din apartament în caz de deces al dumneavoastră survenit înainte să divorțați.
2. Copiii soțului au dreptul la 3/4 din toate bunurile aflate în patrimoniul lui. Dacă ați cumpărat mașina în timpul căsătoriei aceasta e bun comun deci au dreptul la 3/4 din jumătate de... mașină.
Partaj
orsolya
Buna ziua,
In cazul unui divort de comun acord dupa o casnicie de 16 ani ce drepturi ar fi avut sotia din apartamentul conjugal, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)