avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare 1/4 de apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare 1/4 de apartament inainte de casatorie ...

Contract de vanzare cumparare 1/4 de apartament inainte de casatorie

Buna ziua, daca i-am facut contract de vanzare cumparare fostului concubin pe 1/4 de apartament si ulterior ne-am casatorit, care este partea care i se cuvine din apartament? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:55, 19 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1/4, cat i-ati dat
Va multumesc pentru rapuns, dar as vrea sa va intreb, in urma casatoriei, nu are dreptul la 1/4 din apartament si atunci cu 1/4 dobandit prin contractul de vanzare cumparare are dreptul la 1/2 din apartament?

gi-jane2 a scris:

1/4, cat i-ati dat

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați încheiat vreo convenție matrimonială?

Dacă nu, atunci fiecare dintre soți are tot atât cât avea și pe vremea când nu erați căsătoriți. El are atât cât i-ați vândut (1/4) și dvs. aveți atât cât v-a rămas /nu ați vândut/ați păstrat. (3/4).

Un soț nu dobândește ceva din averea celuilalt soț „în urma căsătoriei”, ci în urma ... morții celuilalt soț (prin moștenire).
Va multumesc pentru raspuns, nu am incheiat nici o conventie matrimoniala. Din raspunsul dvs. inteleg ca in cazul decesului meu mai mosteneste 1/4 din apartament. La momentul casatoriei el avea 1/2 din casa parintilor lui si 1/4 din apartamentul meu. Ce se intampla in cazul decesului lui? .

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Ați încheiat vreo convenție matrimonială?

Dacă nu, atunci fiecare dintre soți are tot atât cât avea și pe vremea când nu erați căsătoriți. El are atât cât i-ați vândut (1/4) și dvs. aveți atât cât v-a rămas /nu ați vândut/ați păstrat. (3/4).

Un soț nu dobândește ceva din averea celuilalt soț „în urma căsătoriei”, ci în urma ... morții celuilalt soț (prin moștenire).

inteleg ca in cazul decesului meu mai mosteneste 1/4 din apartament.

Poate mai mult, poate mai putin, conteaza cu cine vine in concurs- cu copiii dvs, cu parintii , cu fratii, cu paritnii si fratii...
Daca decedeaza inaintea dvs, si reciproca e valabila, mosteniti si dvs, in cuncurs cu rudele lui, copiii comuni daca veti avea etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui revine apartamentul in situatia asta simpla? Selena1 Selena1 Buna ziua, Sunt necasatorita si am ceva bani in banca. Prietenul meu a luat prin PRIMA casa un apartament singur proprietar in acte. Vrem sa ne casatorim ... (vezi toată discuția)
Acte necesare SerenaB SerenaB Buna ziua! In urma succesiunii dupa decesul tatalui meu am mostenit niste bunuri pe care nu as vrea sa le impart cu viitorul sot. Insa nu as vrea sa fac un ... (vezi toată discuția)
Contract de schimb bun propriu al unuia dintre soti. posibilitati transmitere drept proprietate catre celalalt sot. 2femei 2femei buna ziua! sotul detine de la parintii sai un apartament proprietate personala-are si 2 copii din prima casatorie,din a doua casatorie nu are copii si nici eu ... (vezi toată discuția)