avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna

As dori sa stiu la cate zile de concediu de odihna am dreptul daca lucrez pe o perioada determinata de 3 luni cu jumatate de norma.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tania D , Consultant resurse umane 11:11, 2 Decembrie 2010
chiar daca lucrati cu jumate de norma aveti exact aceleasi drepturi ca si cei care lucreaza cu norma intreaga adica pentru o luna lucrata aveti 1.75 zile concediu de odihna, in cazul dumneavoastra 3 luni ori 1.75 = 5.25 zile co aveti dreptul
Multumesc pentru raspuns,dar patronul imi cere baza legala
Baza legala este art.103 alin.1 C.mun., si anume :
(1) Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
...
ART.56 din contractul colectiv la nivel national

(1) Salariatii au dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna platit, de minimum 21 de zile lucratoare.

iar 21 impartit la 12 luni este exact 1.75 zile pe luna
angajati care lucreaza cu jumate de norma au aceleasi drepturi ca si cei care lucreaza cu norma intreaga

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna komon komon sunt angajata la doua firme si as dori sa stiu daca am dreptul la fiecare societate la 21 zile de concediu de odihna (vezi toată discuția)
Angajat cu jumatate de norma mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! La cate zile de concediu are dreptul un angajat cu jumatate de norma? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Zile co norma partiala Simona17 Simona17 Buna seara, Am rugamintea sa ma lamuriti daca numarul de zile de concediu de odihna la care are dreptul un salariat cu norma partiala este acelasi ca in ... (vezi toată discuția)