avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... CASS
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

CASS

care este % cu care se calculeaza contributia pe anul 2009 si suma dupa care se calculeaza ( salar minim brut pe economie ?) ?
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 10:15, 30 Noiembrie 2010
Procentul datorat la sanatate pentru 2009 a fost in unele judete 5.5%, in altele 6.5%. Au existat si cazuri in care initial le-au calculat cu 5.5% dupa care le-au recalculat cu 6.5%.
Suma la care se aplica procentul (5.5 sau 6.5) este venitul net realizat, nu mai putin de 600 RON / luna. Ai avut un venit net 10.000 RON pe 2009 platesti 6.5% din cei 10.000 RON. Ai avut un venit net 4000 RON platesti 6.5% din 7200 RON (12*600 minim)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia la sanatate eleonor eleonor am un if unde eu detin 70% din actiuni,sotul 20% iar baiatul 10% as dori sa stiu cum se va face calculul contributiei la sanatate,mentionez ca nu realizam ... (vezi toată discuția)
Contributia la f.n.u.a.s.s pentru p.f.a Martina83 Martina83 Sunt PFA -cod CAEN 9003: ACTIVITATI DE CREATIE ARTISTICA. Am fost la CNASS pentru a-mi completa declaratia privind obligatiile de constituire la FNUASS ... (vezi toată discuția)
Ii venit ocazional si angajat cu carte de munca Shaloo Shaloo Buna ziua. Eu inca nu m-am lamurit cu ce trebuie sa platesc si ce nu... Sunt angajat la o firma cu CIM la care se platesc toate contributiile. Pe langa asta ... (vezi toată discuția)