avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva

buna ziua, am o mare problema cu tva-ul intracomunitar
societatea x presteaza servicii catre o institutie publica din romania, dar serviciile sunt prestate in austria(spatiu intracomunitar), iar prin servicii se intelege transport cazare si organizare cursuri.
intrebarile sunt urmatoarele: cum emite societatea x factura catre instit.publica, cu tva separat, inclus, deductibil?
trebuie ca societatea x sa se inregistreze in registrul operatorilor intracomunitari?
Cel mai recent răspuns: maryannaduicu , utilizator 07:40, 6 Decembrie 2010
societatea x este platitoare de tva in romania?
da
nu inteleg cum presteaza serviciile de cazare de exemplu? si restul?
fiti mai explicita, va rog!
pai societatea, are un pachet de servicii care includ cazare,transport si masa,toate avand ca loc de desfasurare austria( spatiu intracomunitar).
eu sunt de parere ca, in cuda desfasurarii serviciilor in spatiu intracomunitar, avand in vedere ca ambele parti sunt rezidenti romani, tva-ul pe factura trebuie trecut ca atare, separat.
dvs ce parere aveti?
asa s-ar parea la prima vedere.
depinde ce scrie in contract si cine presteaza efectiv aceste servicii in austria.
banuiesc ca dvs. sunteti doar intermediari, nu?
ce servicii prestati efectiv dvs.?

Alte discuții în legătură

Tva servicii efectuate in strainatate. creatza_70 creatza_70 Buna ziua, Am achizitionat servicii turistice in strainatate (transport avion, cazare, masa) de la o agentie de turism cu sediul in Romania - TVA 0%. Acum ... (vezi toată discuția)
Achizitie de servicii intracomunitare Lucia B. Lucia B. Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere despre urmatoarea situatie: Firma la care lucrez are ca obiect de activitate transport rutier de marfuri intern ... (vezi toată discuția)
Tva agentie de turism sami072004 sami072004 Avem câteva nelamuri cu privire la regimul de TVA aplicat serviciilor de turism prestate de catre agentia noastra: - în cazul pachetelor de servicii ... (vezi toată discuția)