avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... refuz solutionare pe cale amiabila
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

refuz solutionare pe cale amiabila

Ce se intampla in cazul in care politia refuza ca solutionarea unui accident, din care au rezultat numai pagube materiale, sa se faca pe cale amiabila ?
Cel mai recent răspuns: Marius Rujan , utilizator 13:37, 4 Decembrie 2010
politia nu poate refuza asa ceva. rezolvarea amiabila se poate face doar de catre tine si cealalta parte + asiguratorul. nici nu ai treaba cu politia - se completeaza formularul de intelegere amiabila si cu el te prezinti la asigurator.

daca mergeti la politie ptr constatarea accidentului atunci nu ai nici o treaba cu intelegea amiabila, politia va emite pv si va sanctiona vinovatul de producerea accidentului si va emite ok ptr reparatia masinii.

in ce context ti-a refuzat politia intelegerea amiabila?
Acidentul s-a produs prin lovirea din spate a unei masini, politia fiind pe trotuar. Au venit la locul faptei, am cerut solutionarea pe cale amiabila, dar au zis ca trebuie sa se implice pentru ca au fost de fata.
N-au pus etilotestul si eu ma iesit cu ceva alcool. Niciunul din noi nu a solicitat, interventia politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident-intelegere amiabila madalina15 madalina15 buna seara! un prieten a avut un accident rutier in sensul ca niste baieti au intrat in masina lui...aceasta fiind parcata in fata portii casei lui.. acestia ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco - alcooltest neefectuat AndreiBBB AndreiBBB Buna ziua, Va rog mult, un sfat cu privire la urmatoarea problema : Autoturismul propriu (Vw Passat) a fost implicat intr-un incident auto (vinovat fiind ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul faptei fara victime cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua Ieri am busit o masina ( am schimbat banda ) dar nu am vazut ca vine unu din spate treaba este in felul urmator , eu nu mers dupa el ci mi-am ... (vezi toată discuția)