avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Raporturi de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Raporturi de munca

Buna ziua,
Am fost eliberat din functia de director adjunct al unui liceu, am contestat decizia de eliberare din functie care a fost anulata de instanta. Am cerut si revenirea pe postul detinut anterior dar instanta a respins acest capat de cerere. Actiunea a fost intemeiata pe art 8 din legea 554/2004 dar s-a judecat la litigii de munca unde dosarul a fost solutionat. Deoarece nici una din parti nu a facut recurs hotararea a deveit irevocabila prin nerecurare.
Acest lucru nu inseamna ca raporturile mele de munca cu liceul au incetat de fapt si de drept din momentul in care hotararea a devenit irevocabila?
Va rog frumos sa-mi raspundeti la aceasta intrebare
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:08, 30 Noiembrie 2010
Intr-un alt dosar ce priveste aceleasi parti instanta spune
Efectul anularii deciziei de eliberare din functie, a fost acela al repunerii partilor in situatia anterioara in conformitate cu principiile generale de drept.
In cazul eliberarii din functie, care nu echivaleaza cu o concediere, prin anularea actului de eliberare din functiepartile sunt repuse automat in situatia anterioara, in temeiul principiilor comune de dreptprevazute in Codul Civil.
Ori tocmai aici e problema - asa cum am spus prima instanta nu m-a repus in situatia anterioara si nici inspectoratul scolar iar eu am revenit la scoala unde eram titular.
Prin anularea actului de eliberare din functie, inseamna ca dvs trebuie sa ocupati aceeasi functie .. actul de eliberare este anulat prin hotararea instantei ... Principiul repunerii in situatia anterioara este regula de drept potrivit careia tot ce s-a executat in temeiul unui act anulat trebuie restituit astfel incat partile raportului juridic civil trebuie sa ajunga in situatia in care acel act nu s-ar fi incheiat.

In speta, concordant cu una dintre regulile privitoare la nulităţile actelor juridice, respectiv cea a restabilirii situaţiei anterioare intervenţiei actului anulat (adică restitutio in integrum), eliberarea din functie încetează să mai producă efecte de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti definitive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces dupa casare Mihai Pop Mihai Pop Bună ziua, Am fost eliberat din functia de director adjunct al unui liceu incepand cu 1 martie 2009, am contestat decizia de eliberare si a fost ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)
Legalitete? Mihai Pop Mihai Pop Buna seara! In februarie 2009 am fost demis din functia detinuata, am actionat in instanta si in februarie 2010 instanta a hotarat anularea deciziei de ... (vezi toată discuția)