avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie: Dorinta tatalui meu este sa-mi lase mie casa pe care a mostenit-o de la parintii sai, unicii mostenitori ai tatalui fiind eu, un frate dintr-o alta casnicie, si eventual mama mea, actuala sotie a tatalui. Atat fratele meu cat si mama sunt de acord sa semneze orice act care realizeaza aceasta trecere de proprietate de la tata catre mine. Intrebarea este urmatoarea: Ce act considerati ca ar trebui intocmit ,care sa nu poata fi atacat mai tarziu de niciunul dintre ceilalti mostenitori? Se poate evita, avand in plus semnaturile celorlalti mostenitori, un contract de vanzare cumparare(care ar implica si costuri mai ridicate si care ar putea fi considerat donatie deghizata, tinand cont ca nu pot face dovada platii pretului imobilului)? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:16, 30 Noiembrie 2010
buna ziua.
incheiati un contract de intretinere cu tatal dvs. , in forma autentica.
ulterior intabulati acest contract in CF.
Contract de întreținere
semnaturile fratelui si mamei au vreo relevanta? va multumesc
nu, nu pot renunta la ce nu au (mostenire dupa sot si tata) si nici nu pot sa se pronunte pt viitor
va multumesc!O ultima intrebare:contractul de intretinere poate fi atacat? daca da, care ar putea fi motivele principale? acest contract poate fi intocmit la orice notar din tara sau doar in localitatea din adresa imobilului?

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare sau donatie, avand consimtamantul celorlalti mostenitori? veveritz veveritz [/b]In afara de mine, tatal meu mai are un copil legitim dintr-o alta casnicie, dar fata de care s-a achitat moral din punct de vedere al mostenirii.Problema ... (vezi toată discuția)
Contractul de ÎntreȚinere poate fi atacat? goghita goghita Părinții mei sunt divorțați. Tatăl meu mi-a facut un contract de intreținere autentificat la notar acum 3 ani. 1).Ce șanse sunt ... (vezi toată discuția)
Vânzare casă moștenită către fiu. este o modalitate sigură de a transmite proprietatea, sau contractul poate fi atacat de către moștenitorul rezervatar, după decesul vânzătorului? cataleata cataleata Buna ziua, Tatal meu are grija de bunica ramasa in viata si de gospodaria acesteia,el fiind singurul mostenitor,fratele lui fiind infiat de strabunici. Eu ... (vezi toată discuția)