avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie apartament

Sunt divortata dar nu am facut partaj.Fiul meu a implinit 18 ani si vrem sa -i donam lui apartamentul.Am inceput cadastrul si de acolo mi s-a spus ca nu este necesar ca sa mai fac partaj,ci pur si simplu fiecare din parinti doneaza partea lui,fiului.Se poate asa ceva? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: monalisa1500 , utilizator 21:38, 30 Noiembrie 2010
in cazul in care dvs. sau fostul sot veti mai avea un copil in viitor, donatia poate fi revocata.
de ce nu faceti act de intretinere cu copilul dvs. ?
starea de devalmasie se sisteaza prin divort sau prin decesul unuia din soti. deci da, se poate! donati amandoi cota indiviza de 1/2 parte fiecare donator.
Nu se mai pune problema unui copil! Stiu ca donatia poate fi atacata si ca se poate alege varianta vanzarii -cumpararii,dar pe mine ma intereseaza daca mai este nevoie de partaj inainte.M-ar scapa de niste cheltuieli suplimentare.Va multumesc!
nu, nu aveti de ce partaja. dvs in calitate de coproprietari ai unui ap, vindeti, donati.. sau cum va hotarati, fiului dvs.
nu importa divortul intre soti
@ gi_jane2 - nu se partajeaza, dar se sisteaza starea de devalmasie. donatorii in calitate de fosti soti si proprietari devalmasi asupra imobilului sisteaza starea de devalmasie de comun acord, trec la indiviune stabilind definitiv si irevocabil cota indiviza de 1/2 parte pt fiecare proprietar, dupa care isi doneaza cotele, respectiv in intregime dreptul de proprietate tabulara asupra imobilului, fiului lor.

INTRE SOTI, STAREA DE DEVALMASIE SE SISTEAZA PRIN DIVORT SAU PRIN DECES!

Alte discuții în legătură

Sistarea starii de devalmasie fabiola46 fabiola46 Cum se sisteaza starea de devalmasie de comun acord,se intocmeste un act aditional la notar? Va multumesc (vezi toată discuția)
Transfer de proprietate catre minor AdrianMa AdrianMa Buna seara. Am hotarâre de divort definitiva de aproximativ un an si jumatate. Urmeaza sa fac partajul cu fosta sotie. Obiectul partajului este un ... (vezi toată discuția)
Donatie parte detinuta din imobil, aflat in litigiu ContSters62689 ContSters62689 Buna ziua! Fosta mea sotie a deschis proces de iesire din indiviziune pentru apartamentul comun, pentru care nu am facut partaj dupa divort. Solicita intregul ... (vezi toată discuția)