avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie parte detinuta din imobil, aflat in litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie parte detinuta din imobil, aflat in litigiu

Buna ziua!
Fosta mea sotie a deschis proces de iesire din indiviziune pentru apartamentul comun, pentru care nu am facut partaj dupa divort. Solicita intregul apartament, urmand sa-mi plateasca o sulta. Prima infatisare - martie 2011.

Pot face documente de donatie pentru partea mea din casa fiului meu, in varsta de 16 ani jumatate, inainte de prima infatisare? El locuieste cu mama, fiindu-i incrediintat dupa divort.
Daca da, va mai exista vreun obiect al litigiului, procesul mai are sens?
Mama copilului refuza comunicarea cu mine.


Mentionez ca citatia catre mine nu s-a facut pe adresa din buletin (adica a apartamentului litigios) ci catre adresa altei proprietati, unde nu locuiesc. As putea spune ca nu am primit citatia si nu am stiut de proces.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:29, 8 Ianuarie 2011
buna ziua.
pai nu prea puteti sa ii donati fiului dvs o cota din acest apartament, intrucat la acest moment nu se stie ce cota detineti din dreptul de proprietate asupra imobilului in cauza.
Multumesc!
Are vreo importanta procentul pe care il detin? Eu ii donez partea mea, oricare ar fi ea. Mentionez ca apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei. Ar trebui sa fie fifty-fifty. Sau poate ca notarul nu accepta decat procente exacte?!
Daca totusi o conving pe fosta sotie sa donam impreuna apartamentul fiului nostru, ar mai fi vreo complicatie?
Florin
sigur ca are importanta cota pe care o detineti, ca aia se doneaza, formeaza obiectul contractului.
daca o convingeti pe sotie sa donati nu mai este nicio problema.
de asemenea nu este nicio problema daca atat dvs cat si sotia dati la notar o declartie privind cotele detinute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie apartament fabiola46 fabiola46 Sunt divortata dar nu am facut partaj.Fiul meu a implinit 18 ani si vrem sa -i donam lui apartamentul.Am inceput cadastrul si de acolo mi s-a spus ca nu este ... (vezi toată discuția)
Vinzare apartament Camerado Camerado Buna ziua ,Eu am divorțat de soțul japonez și nu am făcut Partajul la apartamentul pe care îl Deținem impreuna.Intrebarea este putem sa facem o procura ... (vezi toată discuția)
Transfer de proprietate catre minor AdrianMa AdrianMa Buna seara. Am hotarâre de divort definitiva de aproximativ un an si jumatate. Urmeaza sa fac partajul cu fosta sotie. Obiectul partajului este un ... (vezi toată discuția)