Buna ziua ,Eu am divorțat de soțul japonez și nu am făcut Partajul la apartamentul pe care îl Deținem impreuna.Intrebarea este putem sa facem o procura specialăla notar sau ambasada aici in Japonia pentru al vinde sau dona fiului meu care locuiește in România ?Eu și fostul sot locuim in Japonia
Apartamentul este in Romania sau in Japonia?
Casatoria este inregistrata in Romania?
Fostul sot nu are nicio pretentie la cota lui din apartament?
Daca nu are nicio pretentie si nu doreste sa ii platiti o sulta, o suma de bani corespunzatoare cotei lui, atunci isi poate dona partea lui direct fiului dvs iar dvs ii donati cota ce va apartine din apartament. Astfel, fiul dvs va deveni proprietar pe intregul apartament.
In cazul in care exsotul are pretentii, ori vindeti impreuna apartamentul, ori il despagubiti.
Sunt cateva variante de luate in seama, functie de pretentiile exsotului.
Apartamentul este in București și da este de-acord sa îl donam sau vindem (fără bani )fiului meu ,Problema este ca notarii îmi cer partaj dar noi vrem sa rezolvam tot aici in Japonia la notar sau ambasada și as dori sa stiu cum putem face .Multumesc. Și da divorțul este pronunțat și in România numai ca nu am apucat sa legalizez actele de divorț care sa pronunțat la București .Multumesc
Partaj voluntar
stanescu2
Buna ziua,
Eu si fosta mea sotie am divortat in urma cu 15 ani fara a face partaj. Suntem copropietari pe un apartament de trei camere obtinut in timpul ... (vezi toată discuția)
Donatie
ContSters359971
Am cu fosta sotie un apartament pe care vrem sa-l donam copilului nostru major. Intrebare: trebuie neaparat facut partajul sau putem si asa fara? (vezi toată discuția)