Acum cateva luni am incercat sa obtin acordul celor 4 vecini (orizontala/verticala) pentru debransare. Unul dintre ei (cel care sta deasupra) nu a fost acasa o luna. Am intrebat administratorul si acesta m-a pus sa aleg un alt vecin de langa noi. Am cerut acceptul de la cei 4 (stanga, dreapta, jos, si jos stanga) si l-am obtinut (CNP, numar apartament, nume). Am depus actele la Radet, administratorul si asociatia au semnat si ei. Acum dupa nici 2 luni sunt acuzat de vecinul de sus de fals, uz de fals, si inselaciune (215/290 CP). Insa eu nu i-am falsificat semnatura, si am obtinut semnaturi reale de la vecini. L-am omis pe el pentru ca nu am putut da de el si administratorul asa m-a sfatuit.
Ce se poate intampla? Nu inteleg de ce vecinul de sus face chestia asta, mai ales ca nici nu m-a atentionat inainte. Putea sa zica, bai nu vreau. Caz in care incercam sa il conving, sau renuntam la idee.
Se vor intreprinde cercetari penale pentru a se demonstra veridicitatea acuzatiei care v-a fost adusa,iar importanta in aceasta situatie,este efectuarea unei expertize grafologice,care va concluziona cu privire la scriitura si a aparenente acestia,in urma luarii unor probe de scris atat dvs ,cat si celorlalti care pot fi implicati.
Daca se dovedeste ca nu ati falsificat semnatura,nu veti avea probleme.
Gabi, o analiza grafologica nu cred ar avea nici un rost. Vecinul nu era acasa. Nu a semnat. Nu a fost trecut nicaieri ca a semnat. In schimb, am ales alt vecin, numarul 5, cum ar veni, care a semnat cu numele sau real, numarul sau de apartament real, CNP sau real, etc.
Deci practic vecinul era de negasit, si la sfatul administratorului am ales alt vecin, care a semnat cu datele lui reale. Nimeni nu a semnat dandu-se drept vecinul de sus. Am avut 4 semnaturi reale de la 4 vecini reali, cu nume reale, dar nu sus-jos-stanga-dreapta, ci jos-stanga-dreapta-stangajos.
In urma acestei clarificari facuta de dvs. in ultima postare nu este vorba de fals dupa parerea mea.
Dar...ar putea fi vorba de inselaciune cumva daca i-ati indus in eroare pe cei de la RADET.Este insa discutabila aceasta posibila infractiune deoarece dupa parerea mea nu ati obtinut un folos injust.
In conditiile in care inscrisul existent ,nu detine probe care sa conduca la suspiciunea inlocuirii semnaturii vecinului,in final ,plangerea acestuia va fi respinsa