Acum cateva luni am incercat sa obtin acordul celor 4 vecini (orizontala/verticala) pentru debransare. Unul dintre ei (cel care sta deasupra) nu a fost acasa o luna. Am intrebat administratorul si acesta m-a pus sa aleg un alt vecin de langa noi. Am cerut acceptul de la cei 4 (stanga, dreapta, jos, si jos stanga) si l-am obtinut (CNP, numar apartament, nume). Am depus actele la Radet, administratorul si asociatia au semnat si ei. Acum dupa nici 2 luni sunt acuzat de vecinul de sus de fals, uz de fals, si inselaciune (215/290 CP). Insa eu nu i-am falsificat semnatura, si am obtinut semnaturi reale de la vecini. L-am omis pe el pentru ca nu am putut da de el si administratorul asa m-a sfatuit.
Ce se poate intampla? Nu inteleg de ce vecinul de sus face chestia asta, mai ales ca nici nu m-a atentionat inainte. Putea sa zica, bai nu vreau. Caz in care incercam sa il conving, sau renuntam la idee.
In special pentru problemele legate de CT sau inchideri balcoane sunt numeroase plangerile provenite de la vecinii sariti de la semnatura
In cazul de fata,in conditiile in care asociatia de proprietari prin reprezentantii legali a dat acordul si mai ales nu exista mentionat vecinul ,nu exista elemente sau indicii care eventual sa implice responsabilitatea acestuia,plangerea acestuia care nu este sustinuta si probata in conditiile legii,in final va fi respinsa
Va multumesc extrem de mult pentru clarificari. Ca sa fie totul ok, o sa imi iau maine si un avocat sa ma insoteasca la sectia unde am fost invitat, pentru discutii. O sa va tin la curent, va multumesc inca o data=D> :)
Multumesc. Adevarul este ca toata povestea mi se pare chiar ciudata. In sensul ca e vorba de ceva foarte simplu (debransare), iar acuzatiile sunt extrem de grave. Nu vad cum as fi putut sa dau de vecinul lipsa, si chiar administratorul m-a sfatuit sa iau acceptul de la alt vecin (evident cu nume, si date reale), apoi semnand si asociatia de locatari. Sincer, vroiam doar sa fiu debransat. Cei 4 vecini folositi sunt reali, si stiu ca nu l-am gasit pe cel de deasupra. Nu i-am completat evident numele sau datele nicaieri vecinului lipsa, ca asa ceva e evident ilegal. Vecinul ar fi putut sa vina sa discutam. Administratorul a acceptat asa, asociatia la fel. In ceea ce priveste inselatul Radetului, nu aveam nici un motiv. Adica pe document se vede clar si dupa numarul apartamentului. E usor de verificat. Daca as fi stiut ca vecinul are ceva impotriva puteam sa discutam.