avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare pentru donatie apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare pentru donatie apartament

Daca dupa divort fara partaj vrem sa donam apartamentul la care suntem copropietari,fiului nostru ce acte ne-ar fi necesare? Este nevoie de carte funciara? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 12:21, 1 Decembrie 2010
Coproprietarii, cu documentele de identitate si documentul de dobandire al bunului, precum si un extras CF, merg la un notar impreuna cu fiul lor, care va avea la el documentul de identitate. Notarul va intocmi si autentifica un contract de donatie care va fi semnat de toate partile.
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
lumi71, utilizator
obligatoriu aveti nevoie de un extras de carte funciara.
daca nu aveti un extras de informare mai vechi, oricum notarul o sa ceara extras de autentic de la biroul de carte funciara necesar pentru incheierea actului (costa 40 lei) . aveti nevoie de numarul de cf si numarul topografic.
Si in primul rand, nu trebuie sa confundati cartea funciara cu documentatia cadastrala. Aceasta din urma precede cartea funciara, in sensul ca in baza ei si a actelor de proprietate se inscrie dreptul de proprietate in cartea funciara. Daca nu aveti inca asa ceva, adica daca apartamentul este dobandit inainte de august 1999, iar de atunci incoace nu ati procedat la inscrierea imobilului in cartea funciara, luati legatura cu o persoana fizica sau juridica autorizata care va veni si va va masura apartamentul, realizand documentatia cadastrala. Va trebui sa-i dati si o copie legalizata dupa actul de proprietate, un certificat fiscal, copii dupa BI/Ci proprietarilor (dvs. si fostul sot), precum si o eventuala adeverinta de achitare integrala a apartamentului (daca acesta a fost cumparat in rate - cum se proceda prin anii '90). De depunerea dosarului la OCPI se va ocupa respectiva persoana, iar tariful pentru receptia documentatiei cadastrale si inscrierea dreptului de proprietate in cartea funciara este de 120 lei. La aceasta se va adauga, bineinteles, onorariul respectivei persoane.
Daca aveti toate cele de mai sus, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa mergeti toti 3 (dvs, fostul sot si fiul) la un notar public, iar acesta se va ocupa de tot.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
Paula Tudor, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare vanzare teren iulia bumbu iulia bumbu Am titlu de proprietate a unui lot de pamant intravilan, am cadastru facut la el , intrebarea mea este ce acte imi mai trebuiesc pentru a-l putea vinde (vezi toată discuția)
Intabulare lucialuca lucialuca Am cumparat un apartament acum 3 ani,iar acum vreau sa il pun garantie pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca. Imi trebuie o opinie notariala pe care ... (vezi toată discuția)
Necesita o noua intabulare? monalisaalina monalisaalina In situatia in care in urma acordarii unei autorizatii pt a construi un balcon la un apartament,pt vanzare trebuie mers sa intabulez balconul?si ce acte sunt ... (vezi toată discuția)