avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli ascensor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli ascensor

Buna ziua.Locuiesc la etajul unu al unui imobil cu sapte nivele dotat cu ascensor vechi ce se strica mereu, necesitand reparatii ,deci costuri mari de intretinere. Mentionez faptul ca ascensorul are"statie" la etajul unu si jumatate (opreste intre nivele) situatie ce ma determina sa nu-l utilizez in nici un caz(urcare-coborare). Am platit cota de cheltuieli privind hidroizolatia la ultimul nivel al cladirii dar m-am saturat sa platesc pentru ce nu consum si am solicitat in adunarea gen.a asociatiei sa nu mai fie nevoie sa achit cota parte la reparatiile-reviziile ascensorului cunoscut fiind faptul ca nu utilizez ascensorul,insa a fost invocata acea lege 230/2007 si cererea mea a fost respinsa. Am posibilitate sa castig in instanta daca ma prezint cu situatia de mai sus? Ce documente (legi) ar trebui sa prezint pentru a nu mai plati acele cheltuieli?
Cel mai recent răspuns: dbdb , utilizator 11:08, 18 Mai 2009
Conform legii sunteti obligat sa platiti cheltuielile aferente partilor comune.
Nu aveti nici o sansa de castig in instanta.
Nu aveti sanse in instanta, dar faceti o cerere catre asociatie sa solicite celor care se ocupa cu intretinerea liftului sa remedieze si problema opririi (mai bine zis, a ne-opririi) liftului la etajul I.
Util ar fi sa va adresati cu o petitie presedintelui asociatiei si in functie de raspunsul acestuia va puteti adresa altor institutii, daca va mai fi cazul.
Eu cred ca desi nu puteti evita in mod legal aceste cheltuieli prevazute de lege, ati putea sa actionati in instanta persoanele care se fac vinovate de faptul ca nu puteti folosi accensorul.
Despagubirile pe care le puteti solicita si obtine ar consta tocmai in plata nemeritata pe care o efectuati...conform legii.;)

In acest fel se poate indrepta de catre justitie ceea ce nu este totusi corect ( conform legii ).
Deci, in acest caz, o lege poate fi indreptata printr-o alta lege.:)

avocat Claudiu Lascoschi
avluci a scris:

Conform legii sunteti obligat sa platiti cheltuielile aferente partilor comune.
Nu aveti nici o sansa de castig in instanta.


Buna ziua,
si in asociatia noastra exista aceste probleme, mai precis implementarea Legii 230/2007 la calculul cheltuielilor. Am gasit un link foarte explicativ pe aceasta tema, [ link extern ] ?

Multumesc in avans pentru orice sugestie,

DB

Alte discuții în legătură

Plata liftului robert200534 robert200534 BUNA ZIUA.DORESC SA VA PUN O INTREBARE.SUNT UN LOCATAR AL UNEI ASOCIATII DE PROPRIETARI,SI LOCUIESC LA PARTERUL IMOBILULUI.INTREBAREA MEA ESTE :DACA ESTE LEGAL ... (vezi toată discuția)
Plata utilitati - lift adivasiu adivasiu cum se calculeaza contributia proprietarilor la plata facturii lunare de intretinere a liftului? conform legii 270/2007.......nu prea reiese clar...... in ... (vezi toată discuția)
Contributie întreținere Covalcică Daniela Covalcică Daniela Proprietarul de la parter trebuie să plateasca pentru întreținerea liftului ? (vezi toată discuția)