avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... intervenient fortat intr-un proces dintre doua ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

intervenient fortat intr-un proces dintre doua societati de asigurare, la cererea societatii reclamante

Buna seara,
Cu ceva timp in urma am primit o citatie, pentru a ma prezenta la un proces dintre doua societati de asigurare, in calitate de intervenient fortat, la cererea reclamantului. In citatie se mentioneaza ca in caz de neprezentare a partilor judecata se va face in lipsa, daca se solicita in scris acest lucru de catre una din parti.
Motivul procesului:
In urma unui accident de circulatie, rezultat doar cu daune materiale, in urma caruia am fost gasit vinovat, i-am dat celuilalt conducator auto polita RCA incheiata la SC "A" asigurari. Acesta a efectuat reparatia masinii cu asigurarea CASCO incheiata la SC "B" asigurari. Societatea la care avea incheiata asigurarea CASCO - SC "B" asigurari- a solicitat societatii de asigurari la care aveam eu incheiat RCA - ul - SC "A" asigurari - sa achite contravaloarea reparatiei auto.
SC "A" asigurari a refuzat sa achite, ajungandu-se la procesul de judecata, in care SC "B" asigurari solicita lui SC "A" asigurari suma pe care a achitat-o (service-ului care a efectuat reparatia autoturismului) .

Va rog sa-mi spuneti ce legatura am eu cu acest proces, iar in cazul in care nu ma prezint ce se poate intampla?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:58, 2 Decembrie 2010
Legea nr.136/1995 prevede obligativitatea introducerii in proces a persoanei vinovate de producerea accidentului, in calitate de intervenient fortat.
Va trebui sa verificati cui cere reclamanta banii, numai celuilalt asigurator sau, in subsidiar, si de la dvs. In mod normal, ar trebui numai de la celalalt asigurator, respectiv asiguratorul dvs. RCA.
Pentru a nu avea surprize, formulati o intampinare si aratati ca sunteti protejat de o asigurare RCA si ca, in eventualitatea in care instanta va retine obligativitatea platii acelei sume, sa oblige pe asiguratorul RCA la plata tuturor sumelor: daune, cheltuieli, dobanzi si penalizati.

av. Bostina Elena
In procesul respectiv nu trebuie decat sa confirmasau sa infirmati ca dv ati fost conducatorul auto implicat in eveniment si ca sunteti sau nu de acord cu concluziile celor care au analizat accidentul si v-au considerat vinovat. Nimic mai mult, pt ca de platit va plati asiguratorul dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna intervenient? amzulescucatalin amzulescucatalin Am primit acum 2 zile o citatie prin care sunt chemat in instanta in calitate de INTERVENIENT FORTAT(nush ce e asta)..Acum 1 an jumate am avut un accident fara ... (vezi toată discuția)
Rog sfat sonny123 sonny123 buna ziua am intrat pe acest forum in speranta ca voi gasi un raspuns la situatia in care ma aflu. o sa spun direct. am provocat un accident anul trecut si ... (vezi toată discuția)
Vinovat intr-un accident auto, asigurare rca la carpatica, sunt chemat in instanta de omniasig, firma asiguratoare a celuilalt sofer free68world free68world Acum 2 ani am fost implicat intr-un accident auto in care am fost considerat vinovat. Am incheiat constatare amiabila de accident, i-am dat polita ... (vezi toată discuția)