avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am fost raportat la biroul de credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am fost raportat la biroul de credite

In anul 2005 am cumparat de la Altex un frigider in rate pentru care mi-au dat un card,Am achitat acest aparat in septembrie 1996 in termen.Am predat cu act de primire cardul la BCR Mentionez ca in acea perioada aveam un cont la BCR.Acum am vrut sa accesez un credit de la alta banca.Aceasta a accesat biroul de credit sa vada daca sunt sau nu bun platnic. Si se descopera ca nu am fost bun platnic pentru 12 lei.Am pus intrebarea la BCR de unde apare aceasta suma neachitata si mi-au spus ca au fost niste comisioane.Dar eu cand am .predat cardul nu mi-a cerut nimeni nimic.Eu am predat cardul in luna noiembrie 2006 iar raportarea apare la biroul de credite inianuarie 2007.Aici este cineva vinovat din banca.Pe cine pot cere sa fie sanctionat pecuniar pe salariatul care a preluat cardul sau Banca?
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 23:19, 2 Decembrie 2010
buniculmiti a scris:

In anul 2005 am cumparat de la ............. un frigider in rate pentru care mi-au dat un card,Am achitat acest aparat in septembrie 1996 in termen.Am predat cu act de primire cardul la.................Mentionez ca in acea perioada aveam un cont la....................Acum am vrut sa accesez un credit de la alta banca.Aceasta a accesat biroul de credit sa vada daca sunt sau nu bun platnic. Si se descopera ca nu am fost bun platnic pentru 12 lei.Am pus intrebarea la ....................... de unde apare aceasta suma neachitata si mi-au spus ca au fost niste comisioane.Dar eu cand am .predat cardul nu mi-a cerut nimeni nimic.Eu am predat cardul in luna noiembrie 2006 iar raportarea apare la biroul de credite inianuarie 2007.Aici este cineva vinovat din banca.Pe cine pot cere sa fie sanctionat pecuniar pe salariatul care a preluat cardul sau Banca?

1.Va rog frumos, stergeti din mesajul dvs., denumirea societatilor implicate in discutie, deoarece in forum se discuta ideea si nu persoana juridica.

2.Daca sunteti prejudiciat, formulati in scris, societatii respective, o notificare prin care, solicitati sa va sterga din baza de date-ca rau platnic, pentru motivele invocate de dvs.

3.Daca in urma solicitarii dvs. nu se va efectua aceasta operatiune, sesizati ANPC-ul, BNR-ul sau/si, dupa caz, instanta, solicitand si demonstrand si c/v prejudiciului suferit, daca sustineti ca ati fost prejudiciat intr-un fel, sau...altul.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Multumesc ,eram suparat si nu am prea gandit cand am scris. Aveti dreptate doamna avocat. Intre timp cei vinovati m-au cautat si isi cer scuze etc etc sa sa nu sun la pr consumatorului.
Consemnarile realizate in urma cu mai bine de trei ani, sunt extrem de greu de sters din baza de date a Biroului de Credite. Daca insa, dvs considerati ca ati fost prejudiciat material si moral, aveti la dispozitie caile de atac sugerate de dna avocat, in mesajul anterior, chiar daca, salariatii bancii, in cauza, va cer scuze si va sugereaza sa nu apelati la o reclamatie la ANPC. :(
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
MONICA ROXANA Voinea, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card ifn executat silit anysca anysca Buna seara . Acum cativa ani(4 ) am contractat un credit nevoi personale la un magazin prin ifn (nu dau nume) , cumparand un frigider si un aragaz . Acum 2 ani ... (vezi toată discuția)
Card de credit- bunuri de consum tudora adrian tudora adrian in martie 2005 am facut cumparaturi, doar cu buletinul, de la altex in valoare de 2900 ron, 3900 cu dobanda si rata de aprox 90 ron pe luna timp de 45 luni. ... (vezi toată discuția)
Cum pot cere daune morale de la banca georgeilie georgeilie Buna ziua. Problema pe care o am este in legatura cu banca XXXX si anume: Am un card de debit in euro si nu l-am mai folosit de un an de ... (vezi toată discuția)