Ulpianus a scris:
semnatura unui "maestru"...
termenul de 2 ani
Eu facut rost de 2 semnaturi intr-o saptamana.
In 28 sau 29 martie 1999 am sustinut lucrarea de diploma si 7 aprilie era ultima zi in care puteam sa depun dosarul la barou. Dosarul trebuia sa contina doua recomandari (unul dintre semnatari devenea indrumator de stagiu).
Bunica mea nu stie sa citeasca si mama are cu vreo doua clase mai mult decat trenul. Cate "conexiuni in domeniu" si "disponibilitati finaciare" (ca sa va citez) credeti ca aveam? Zvonistica circula si pe vremea aceea. Dar, vorba romanului, daca aveam banii despre care se zvonea ...ma maritam.
Aveam in schimb o medie de licenta (Universitatea Bucuresti) si o medie a anilor de studii (univ. particulara) aproape de 10 si cativa ani de munca intr-o editura cu tipografie (am lucrat si de noapte in timpul facultatii). Nu cred ca se edita/tiparea carte juridica pe care sa n-o fi citit-o.
Doar 2 avocati am vizitat in saptamana aceea si amandoi mi-au dat semnaturile. Fiecare a dorit sa-mi adreseze intrebari din procedura civila. Dar o visam (desi nu fusese materie de licenta).
Recunosc ca doamnei avocat (indrumatoarea mea) i-am fost recomandata de un asociat al editurii, iar domnului avocat (semnatura 2) i-am fost recomandata de un client al editurii. Probabil ca oi fi avut si eu vreun merit in asta.
Multa vreme mi-a parut rau ca am plecat din editura, un loc boem si caldut in care munca era mai putina si banii erau mai multi decat am castigat in primul an de stagiu. Da, da...exact asa.