sunt nascuta in 4.08.1963.lucrez din 15.07.1981.(in perioada 15.07.1981 si 1.07.1991am lucrat in conditii de lucru grupa a 2 cu 75%).sunt persoana cu handicap prexistent calitatii de angajat (asigurat)..handicap gr 2 accentuat.
perioada in care am lucrat este 15.07.1981- 1.07.2010 iar in momentul actual sunt somera.V/as ruga sa ma laqmuriti daca am o sansa sa ma pot pensiona de limita de varsta..si cand pot face acest lucru? multumesc frumos
Anul acesta nu puteti sa beneficiati de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare pentru stagiul de cotizare realizat in conditii de handicap preexistent calitatii de asigurat.
Saptamana viitoare va fi discutata in plen viitoarea lege a pensiilor, care are o prevedere asemanatoare cu art. 47 din Legea nr. 19/2000. Mai ramane sa vedem care vor fi varstele standard de pensionare si stagiile complete si minime de cotizare dupa votul din Parlament. Reveniti cu o intrebare, in continuarea acestui topic, dupa publicarea legii in Monitorul Oficial.