avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cand ma pot pensiona de limita de varsta ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cand ma pot pensiona de limita de varsta ?

sunt nascuta in 4.08.1963.lucrez din 15.07.1981.(in perioada 15.07.1981 si 1.07.1991am lucrat in conditii de lucru grupa a 2 cu 75%).sunt persoana cu handicap prexistent calitatii de angajat (asigurat)..handicap gr 2 accentuat.
perioada in care am lucrat este 15.07.1981- 1.07.2010 iar in momentul actual sunt somera.V/as ruga sa ma laqmuriti daca am o sansa sa ma pot pensiona de limita de varsta..si cand pot face acest lucru? multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:26, 1 Decembrie 2010
Anul acesta nu puteti sa beneficiati de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare pentru stagiul de cotizare realizat in conditii de handicap preexistent calitatii de asigurat.

Saptamana viitoare va fi discutata in plen viitoarea lege a pensiilor, care are o prevedere asemanatoare cu art. 47 din Legea nr. 19/2000. Mai ramane sa vedem care vor fi varstele standard de pensionare si stagiile complete si minime de cotizare dupa votul din Parlament. Reveniti cu o intrebare, in continuarea acestui topic, dupa publicarea legii in Monitorul Oficial.

Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare persoana cu handicap marinica71 marinica71 la ce varsta poate iesi la pensie o persoana cu handicap?e vorba de o femeie de 52 ani cu surditate profunda ,cu vechime in campul muncii. (vezi toată discuția)
Cum se recalculeaza pensia la trecerea de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta? DanTM DanTM Pensionara pe caz de boala, are 12 ani de munca si 6 ani de pensie de boala, gradul 2 de handicap, nascuta in martie 1964. 1. Anii petrecuti in pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limitã de vârstã cu handicap accentuat gavrilelena gavrilelena Buna seara Sotul meu a avut certificat de handicap accentuat revizuibil La revizuire i s a dat certificat de neincadrare in grad de handicap cu valabilitate ... (vezi toată discuția)