avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare srl prin notar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare srl prin notar

Suntem un srl cu 2 asociati/administratori, fara datorii. Vrem sa vindem firma si un eventual cumparator a propus sa facem vanzarea prin notar.
Ce pasi presupune vanzarea unei firme prin notar? Aveti cumva idee si ce costuri presupune o astfel de vanzare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 09:53, 2 Decembrie 2010
Buna ziua !
Presupune aproximativ aceleasi costuri ca si infiintarea unei firme, undeva intre 900- 1200 lei. Oricum , dupa incheierea actelor notariale de vanzare- cumparare trebuie sa va prezentati la ORC si la ANAF, pentru actele si evidentele ce se impun.
Cu stima !
La notar nu intocmiti decat Contractul de cesiune parti sociale.
Pe acesta il depuneti la Reg. Com. si va fi publicat la M.Of.
Dupa 30 de zile, daca nimeni nu face opozitie la cesiune, treceti la pasul doi, adica prezentati tot dosarul la Reg. Com. care va contine noul act constitutiv actualizat, hotararea AGA sau act aditional (sunt acte modificatoare ale statutului), plus taxele.
Daca se schimba si sediul social, alte acte din partea noului asociat.
1 nu este obligatoriu sa mergeti la notar pentru a intocmi contractul de cesiune
2 obligatoriu este ca toate actele mentionate de Procmarci sa fie depuse la ORC
3 nu stiu ce interes are cel care cumpara deoarece taxele si timpul de solutionare a dosarului sunt mult mai mari dacat la infiintarea unei soc comerciale - atentie la tepe
taxe ORC aprox 800 lei + taxe notar !!
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
Adrian Stoica, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare firma Lina22 Lina22 Cineva e interesat sa-mi cumpere firma. E un SRL cu asociat unic, fara angajati, fara datorii. Anul trecut a avut activitate profitabila. Anul acesta a platit ... (vezi toată discuția)
Cesionarea actiunilor unei firme cristian69 cristian69 ce proceduri se pot face pentru cestionarea actiunilor unei firme si costuri suint necesare . se fac la un birou notrial sau la registru comertului (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare srl anamariacelik anamariacelik care sunt pasii de parcurs pentru a vinde un SRL? ma intereseaza pentru ca un anume asociat la firma x a vandut firma (SRL),intocmind un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)