avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Vinzare firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Vinzare firma

Cineva e interesat sa-mi cumpere firma. E un SRL cu asociat unic, fara angajati, fara datorii. Anul trecut a avut activitate profitabila. Anul acesta a platit impozit minim.
Cumparatorul o vrea probabil pentru finantare europeana.
Care e procedura de vinzare cumparare?
Stie cineva care ar fi pretul orientativ al pietei pentru o astfel de firma?
Multumesc anticipat,
Lina
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 21:07, 9 Noiembrie 2010
”Vanzarea” se poate realiza prin cesiune de parti sociale, in doua etape, fiind publicata decizia asociatului unic in Monitorul oficial pentru a da posibilitatea ca persoanele interesate sa faca opozitie la cesiune. Detalii privind actele necesare gasiti pe www.onrc.ro.
Pretul se stabileste de comun acord intre parti.

Mult succes!
Practic se face cesiunea partilor sociale ce le detineti in firma.
Totul se face fie la un avocat, fie la un notar, iar ulterior toate actele se depun la Registrul Comertului pentru a se face mentiunile necesare.
Taxele ce se platesc la Registrul comertului le puteti afla acolo (aprox.4-500 lei) si apoi va costa actele ce se intocmesc de catre avocat sau notar.
Alte cheltuieli depind si de valoarea partilor sociale ce le detineti si pe care urmeaza sa le instrainati catre acea persoana.
Car3men a scris:

Totul se face fie la un avocat, fie la un notar, iar ulterior toate actele se depun la Registrul Comertului pentru a se face mentiunile necesare.

Raspunsul dvs este total neprofesional ....
LINA22 poate sa isi redacteze toate actele necesare singura fara a apela obligatoriu la un avocat sau notar!!
Desigur mai este si varianta serviciului de asistenta de la ORC
Multumesc de raspunsuri.
Mai am o intrebare. Firma despre care merge vorba e cu taxele la zi fara nicio smecherie. Exista posibilitatea ca dupa cesiune noul proprietar sa faca smecherii care apoi sa pota fi incriminate vechiului proplrietar? Mai are vechiul proprietar vreo respondsabilitate fata de ce se intimpla cu noua firma?
Multumesc
Lina
Exista posibilitatea ca dupa cesiune noul proprietar sa faca smecherii care apoi sa pota fi incriminate vechiului proplrietar? Mai are vechiul proprietar vreo respondsabilitate fata de ce se intimpla cu noua firma?

NU
Pe de alta parte sunt putine sanse sa gasiti un cumparator si sa mai primiti si bani poate doar in varianta pe care ati expus-o
Cumparatorul o vrea probabil pentru finantare europeana.

O explicatie simpla este urmatoarea costurile cu cesiunea sunt mult mai mari dacat cu infiintarea unei soc noi , deasemeni timpul de realizare este mult mai mare in cazul cesiunii ( 2 luni fata de 5 zile)
ca urmare traiti cu speranta ...
Mult succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune cu probleme Sergiu85 Sergiu85 Am vandut o alimetara cu tot cu firma. Firma neplatitoare de TVA pe minus. Am depus actele pentru cesiune. Acuma cand au iesit actele si trebuie finalizata ... (vezi toată discuția)
Cedare firma ankalupu ankalupu am o firma cu fosta nevasta, acum ea se ocupa de firma.eu as vrea sa ies din firma, pot sa i cedez ei firma? ce trebuie sa fac pentru a i ceda firma?mentionez ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale silvia99 silvia99 va rog frumos, care sunt actele de care e nevoie pentru cesiune parti sociale intre soti? multumesc (vezi toată discuția)